Majstori učitelji

mudrost, plaza, kamencici, zen, mir

Mir, koji je prosvjetljenje, znači da niste samo u miru s onima koji dijele vaše sklonosti i s vama se slažu, te sa strancima koji dođu i odu, nego i s onim učiteljima koji vas podsjećaju da još uvijek morate raditi na sebi.

Osoba koja je najviše u stanju poremetiti vaše stanje mira je osoba koja vas podsjeća da zapravo niste istinski u stanju mira. U tom trenutku, ta osoba je naš najveći učitelj. To je osoba koju morate cijeniti i zahvaliti Bogu što ju je poslao u vaš život! Kad budete mogli prekoračiti bijes, srdžbu i nemir koje ta osoba, čini se, izaziva u vama i kad budete mogli reći: "Hvala što si moj učitelj",  prepoznat ćete partnera po duši.

Svatko tko vas još uvijek može "izluditi" je majstor učitelj zamaskiran kao biće bez razumijevanja, koje vas želi iskoristiti, kontrolirati i dovesti u stanje nemira. Mir, koji je prosvjetljenje, znači da niste samo u miru s onima koji dijele vaše sklonosti i s vama se slažu, te sa strancima koji dođu i odu, nego i s onim učiteljima koji vas podsjećaju da još uvijek morate raditi na sebi.

Zahvalite se velikim duhovnim učiteljima koji su pristigli u vaš život u obliku vaše djece, sadašnjih ili bivših bračnih drugova, uznemirujućih susjeda, suradnika, neugodnih stranaca i sličnih njima, jer vam oni pomažu da ostanete u prosvijetljenom, mirnom stanju. Oni vam svakog dana daju na znanje koliko još posla morate obaviti i na koji način još niste ovladali sobom.

 

"Ostvarite svoju sudbinu", Wayne W. Dyer, str. 54.

Dvostruka duga, Čakovec, 2000.

 Prati nas na Viber Public Chatu!