Reese Witherspoon: Ne koristim agresivne tretmane jer starenje je super stvar!

Reese Witherspoon

Sitna, ali dinamitna najbolji je opis američke glumice Reese Witherspoon (43) koja od malih nogu vodi dinamičan i uzbudljiv život, baš kao da je predodređena za svjetsku slavu i u svojih “skromnih” 156 centimetra visine skriva iznimne talente.

Naime, mala Reese, pravim imenom Laura Jeanne Reese Witherspoon, djetinjstvo je provela u Njemačkoj gdje su joj roditelji, oboje liječnici, radili u američkoj vojnoj bazi i već tamo pokazivala je sklonost prema šoubiznisu.

Po povratku u SAD, sa sedam godina dobila je ulogu u reklami, a ostalo je povijest. Za njezinu karijeru i popularnost najviše je napravila uloga Elle Woods u filmu “Plavuša s Harvarda”, što je zapravo najveći paradoks jer se Reese cijeli život trudi dokazati svojim radom, i primjerom, da za nju ne vrijede stereotipi o plavušama. Ova majka troje djece, koja uspjehom karijere ne smatra osvajanje Oscara za najbolju glumicu, nego produkciju serije “Male laži”, svojim djelovanjem trudi se upozoravati na brojne svjetske probleme, pomaže, prije svega djeci, beskućnicima, vrlo je aktivna u borbi za čišći okoliš, a uza sve to – stigne voditi književni klub i modni brend Draper James. Moto kojeg se drži nekoliko je puta ponovila i javno, a glasi ovako:

"Većina ljudi provede svoj život brinući se o svojoj karijeri i zanemarujući svoj osobni život. Ja želim živjeti svoj život, ne samo posao, punim plućima, a ostalo će se već posložiti! Zbog ovakvih i sličnih misli ova uspješna glumica i producentica stekla je vojsku pratitelja na društvenim mrežama koje često koristi za promociju društveno", korisnih projekata.

"Kad god mogu, trudim se ohrabrivati žene da se zauzmu same za sebe. Jer ako uvijek budu čekale da to učini netko drugi, neće daleko dospjeti" rekla je Reese na predstavljaju serije “Male laži” te dodala da je ta serija nastala upravo zbog žena i za žene.

Jessica Alba obožava kokice s himalajskom soli, vježba slušajući Kanyea Westa, kuha sama...

Starenje je super

Glumačka ekipa koju je okupila na tom projektu zaista je impresivna, a Reese je najponosnija na suradnju s Meryl Streep kojoj se divi od kada zna za sebe. No, kad ne radi i ne brine se o djeci, energična plavuša najradije – kuha. Ne čudi stoga da je izdala i vlastitu kuharicu koja se rasprodala u nekoliko dana, a sada, kaže, radi na drugoj. Kada je pak pitaju kako održava besprijekornu liniju i mladolik izgled, Reese je vrlo iskrena:

"Koristim sve što mi je na raspolaganju, ali bez agresivnih tretmana, jer iskreno mislim da je starenje super stvar – znaš tko si, kažeš ono što misliš i nisi u strahu od tuđeg mišljenja. To se ne može usporediti s borama koje su, uostalom, dokaz da – živimo!"

No, iako ta mudrost zvuči sjajno, istina je da Reese, uza sve tretmane, ima i dobru genetiku. Najbolji dokaz tome je 19-godišnja kći Ava, koju je dobila u braku s Ryanom Phillipeom i koja danas sliči majci kao jaje jajetu. Sin Deacon (15) pak sličniji je ocu, a Reese se često šali da joj je drago što nije povukao njezin “niski gen”. Naime, Deacon ju je prerastao još kao 12-godišnjak. Nakon ljubavnog brodoloma i rastave od Phillipea 2007. nakratko je, kaže, izgubila vjeru u ljubav, ali onda je shvatila sljedeće:

"Sve te stvari oko kojih se brinemo i zbog kojih noćima ne spavamo nisu bitne. Jer nakon nekog vremena bit će dobro, preboljet ćeš i ići ćeš dalje kroz život još jači, upoznat ćeš zanimljive ljude i život će ti biti divan. Ali od ovih nervoza do divnog života treba preživjeti."

I zaista, glumica je najbolji dokaz da se takvo razmišljanje isplati jer, nakon što je mislila da je završila s ljubavlju, upoznala je svog sadašnjeg supruga Jima Thota i počela s njim iznova graditi život. Preselila se, bacila u posao s modom osnivanjem brenda Draper James te rodila još jedno dijete, danas šestogodišnjeg sina Tennesseeja. I upravo tada, nakon rođenja trećeg djeteta, shvatila je, kaže, da je život prekratak da bi ga provodila s ljudima koju je ne cijene i ne poštuju.

Osobni trener Emilije Clarke otkriva tajnu njenog prekrasnog tijela

"Majčinstvo me očvrsnulo, puno sam samopouzdanija i jača jer znam da se ne borim samo za sebe nego i za njih troje", kaže glumica. I dok na crvenom tepihu uvijek izgleda besprijekorno, ovu zanosnu plavušu susjedi često viđaju u opuštenom izdanju, u trenirci i tenisicama ili pak sportskoj opremi.

Nikad nikamo bez potpetica

"Trudim se trčati svaki dan, barem pet kilometara, to mi je minimum. Kad tako započnem dan, znam da će biti dobar" kaže Reese, a na osvrte da je se može vidjeti u ležernom izdanju dodaje:

"Jedino što mi je zaista bitno i na što pazim jest da mi je kosa uvijek čista. Ne moram imati frizuru, ali ne podnosim prljavu kosu. A trenirke i jeans najdraži su mi odjevni komadi i najradije bih uvijek bila u njima. Nažalost, priroda posla to mi ne dozvoljava, možda kad odem u mirovinu" zaključuje.

No, iako je vrlo ležerna i za razliku od brojnih hollywoodskih zvijezda ne zamara se pretjerano izgledom i odjećom, jednog se Reese nikad ne odriče:

"Uvijek sam u visokim potpeticama, osim kad trčim. To ima veze s mojom visinom, ali i načinom na koji se držim. Kad obujem štikle, jednostavno sam prisiljena stajati uspravno" odala je svoju beauty tajnu.

Osim što je iznimno uspješna na poslovnom planu i što ima divnu obitelj, Reese svakako ima recepte za uspješan život, kako one koji se odnose na pripremu hrane tako i one koje se odnose na “mindset”. Budete li slijedili njezinu filozofiju, manje ćete se zamarati poslom i stvarima koje ne možete promijeniti, a više življenjem života na što kvalitetniji način, jer kao što kaže Reese: “I jedna šetnja dovoljna je da se osjećate bolje!”

5 trikova Reese Witherspoon za mladolik izgled

Autor: Martina Strukić/Ordinacija.hr

Foto: Tinseltown/Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!