Tony Bennett ima najprodavaniji album SAD-a u 85. godini

amy winehouse, tony bennett

Diskografska kuća: Columbia/Sony Music
Distributer: Menart
Godina izdanja: 2011.

Legendarni pjevač Tony Bennett postao je najstariji izvođač koji je dospio na prvo mjesto najprodavanijih albuma u SAD-u. Na vrh Billboarda došao je u 85. godini albumom Duets II na kojem pjeva s Amy Winehouse, Lady Gagom i Mariah Carey, a prodan je u 179.000 primjeraka u prvom tjednu prodaje.

Tony Bennett nedavno je proslavio svoj 85. rođendan i postao najstariji izvođač koji je dospio na prvo mjesto najprodavanijih albuma u SAD-u. Bez obzira na godine, ovaj glazbenik ne odmara. Upravo je objavljen njegov album Duets II na kojem je ugostio vrhunske kolege glazbenike – Lady Gagu, Arethu Franklin, Michaela Bublea, Norah Jones, Johna Mayera, Queen Latifah, Carrie Underwood i mnoge druge. Album je svojevrsni nastavak prve kompilacije dueta Duets: An American Classic.

Pjesma koja je najavila album zove se Body & Soul i predstavlja Tonyjevu suradnju s Amy Winehouse. Spot je premijerno predstavljen 14. rujna, na dan kada bi prošlog ljeta preminula pjevačica proslavila 28. rođendan.

Bennett je osvojio 15 nagrada Grammy, uključujući i onu za životno djelo. Poznat je po humanitarnom radu – UN ga je nagradio za to 2007. godine. Objavio je tri knjige – biografiju i dvije knjige svojih slika. U suradnji s newyorškim odjelom za obrazovanje osnovao je Frank sinatra School of Arts – javnu umjetničku gimnaziju. Sa suprugom Susan utemeljio je dobrotvornu organizaciju "Exploring the Arts" koja podupire umjetničko obrazovanje u newyorškim javnim školama.

Tony Bennett: Duets II

1. Lady Is A Tramp – Lada Gaga
2. One For My Baby (And One More For The Road) - John Mayer
3. Body And Soul - Amy Winehouse
4. Don't Get Around Much Anymore - Michael Bublé
5. Blue Velvet - k.d. lang
6. How Do You Keep The Music Playing - Aretha Franklin
7. The Girl I Love - Sheryl Crow
8. On The Sunny Side Of The Street - Willie Nelson
9. Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me) - Queen Latifah
10. Speak Low - Norah Jones
11. This Is All I Ask - Josh Groban
12. Watch What Happens - Natalie Cole
13. Stranger In Paradise - Andrea Bocelli
14. The Way You Look Tonight - Faith Hill
15. Yesterday I Heard The Rain - Alejandro Sanz
16. It Had To Be You - Carrie Underwood
17. When Do The Bells Ring For Me - Mariah Carey

K.H.

 Prati nas na Viber Public Chatu!