Zdrave navike Beyoncé koje biste trebali usvojiti (i jedna koju obavezno izbjegavajte)

PXL REU 160718 21396674

Što stručnjaci misle o navikama ove slavne dame?

Beyonce sve radi kako treba, a pritom često ima pomoć stručnjaka. Tako se prehranom ove slavne dame bave nutricionisti, a za portal Everydayhealth su neki od njih dali i svoj komentar na njenu prehranu. Koje je navike dobro usvojiti?

1. Veganska dijeta

U dogovoru sa stručnjakom slavni je bračni par kreirao dijetu u trajanju od 22 dana sastavljenu isključivo od veganskih namirnica. Istina je da su obroci puni voća i povrća zdravi, svakako pozitivno utječu na zdravlje i savršen su saveznik vitke linije. Važno je samo pripaziti na unos dovoljne količine zdravih masnoća i proteina, smatra Tracy Lockwood, stručnjak nutricionist.

2. Iskoristite 3 tjedna za promjenu navika

Iza ideje o meniju za 22 dana stoji činjenica da je otprilike toliko vremena potrebno da se usvoje nove navike. „Ako ponavljate bilo koju radnju više od 14 dana vjerojatno će vam postati navika“ Smatra Lockwood. Kako biste izdržali, mislite na pozitivan stvari koje činite vašem zdravlju .

3. Moć ljutih začina

Prema izjavama, Beyonce je ljubitelj ljutih začina, a stručnjaci savjetuju da ju kopirate. Neka istraživanja povezuju ove začine s gubitkom kilograma, boljim radom metabolizma i imuniteta.

4. Ne zaboravite si ugoditi poslasticama

Puno se prašine podiglo kada je Beyonce fotografirana s kutijom kolača u rukama nakon tjelovježbe, iako nije provjereno je li ih pojela, stručnjaci uvijek savjetuju da se počastite omiljenom poslasticom, ali to se mora smatrati posebnom prilikom… poput rođendana ili blagdana…

5. Ribu i povrće pripremajte za večeru

Kako je sama pjevačica izjavila, najviše voli jesti ribu i povrće za doručak i večeru. Iako je ovo savršen odabir, Lockwood savjetuje dodatke poput špageta od tikve ili leća kako biste uživali u svim dobrobitima koje će ta kombinacija pružiti zdravlju.

Trening na kraljevski način - Meghan ne može bez joge, a Kate obožava plank

Ovu naviku prikočite – čišćenje tekućinom koje može dovesti do pothranjenosti.
Poznato je kako je Beyoncé koristila Master Cleanse kako bi izgubila 20 kilograma za njezinu ulogu u filmu Dreamgirls iz 2006. godine. Tekuća detoksikacija je mješavina vode, soka limuna, javorovog sirupa i kajenskog papra, a stručnjaci je ne preporučaju.

Ovaj način čišćenja organizma ostavlja vaše tijelo bez potrebnih minerala i vitamina pa se možete osjećati malaksalo i pothranjeno. Najbolji je način za dugoročan gubitak kilograma spora dijeta s raznovrsnom prehranom, zaključila je Lockwood.

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!