4 senzualne masaže koje će raspametiti vaša osjetila

masaza-par-seks-ljubav-veza1

Na listi najvećih životnih užitaka masaža kotira visoko, zajedno s vinom i čokoladom. No, dobra masaža čini puno više od opuštanja mišića.

Ovisno o tehnici koju koristite, može otpustiti stres, pojačati seksualnu vezu, ili poslužiti kao posebno erotična predigra. Masaža je iskustvo koje vas povezuje – daje osjećaj pažnje i intimnosti, te ste "osuđeni" na otkrivanje novih erogenih zona. 

MasažaOsjetilna masaža

Masaža cilja na uključivanje što je više osjetila moguće, te su zato njen sastavni dio mirisne svijeće i štapići ili opuštajuća glazba. No, probajte blokirati jedno osjetilo – kada to učinite primijetit ćete kako su ostala sjetila više angažirana. Primjerice, stavite povez na oči i uživajte u masaži koju vam pruža vaš partner. Kada ne vidite, ne znate što slijedi i zato uzbuđenje raste i raste.

Toplo - hladno

Izmjena toplih i hladnih dodira također čini čuda za osjećaj uzbuđenosti. Nagla promjena između ova dva ekstrema utječe na širenje i skupljanje krvnih žila, poboljšava se cirkulacija, a koža postaje osjetljivija na dodir.  

Kada se igrate s temperaturom, imajte na umu dvije stvari. Klonite se jako osjetljivih i područja na kojima je koža iznimno tanka, poput usana, unutarnje strane zgloba i područja genitalija i drugo, uvijek masažu započnite toplim dodirima. Tako otvarate pore i receptore za dodir i pripremate kožu za vrhunski užitak. Za masažu možete koristiti losion ohlađen u hladnjaku 30 minuta, i veliku žlicu koju ste umočili u vruću vodu na 30 sekundi (masirate, naravno plosnatim dijelom žlice).

Ugodna masažaBez ruku

Naravno, ruke su najbolji "alat" kada je masaža u pitanju, no i drugi dijelovi tijela mogu dodati zanimljiv preokret cijelom iskustvu. Tijelo se sastoji od različitih oblika i tekstura, pa masaža može potaknuti potpuno nove odgovore. Primjerice, podlaktice možete koristiti za široke, snažne pokrete, laktove za gnječenje, a vrhove kose ili grudi za nježno i senzualno dodirivanje.

Nježno i grubo

Razne vrste pritiska sprječavaju da se osoba navikne na samo jedan pritisak i postane "imuna" na njega. Ako masirate svog partnera, izmjenjujte meke sa snažnim pokretima kako biste pojačali užitak u masaži.

D.Š:

 Prati nas na Viber Public Chatu!