5 problema koji muče vaš penis, a evo i kako ih riješiti

muskarac, penis, Shutterstock 343966514

Jasno je da ne možemo odgovoriti na sva pitanja vezana uz probleme vezane za muški spolni organ, ali možemo objasniti zašto se pojedini javljaju i kako ih riješiti.

Donosimo pregled najčešćih problema sa penisom, a stručnjaci garantiraju da ste se suočili barem s jednim...

1. Pijani penis

Popili ste nekoliko pića previše, vratili se doma djevojci spremni za malo akcije, no erekcija je izostala. Rekli bismo, očekivan problem. Alkohol djeluje kao otrov ako ga konzumirate u neprimjerenim količinama, a naknadno vas može baciti i u depresiju. Iako par piva može pojačati želju za seksom, isto tako vas može onesposobiti (znate o čemu govorimo). Događa li vam se ovo često, jedino što možemo savjetovati jest da se odreknete alkohola i uživate u seksu!

2. Situacija se odvija kako ste željeli, ali gdje je orgazam?

Ako možete voditi ljubav i više od pola sata ali ne možete doživjeti orgazam (iako je erekcija postojana) – uzrok mogu biti vanjski faktori ali i vaše psihičko stanje, kako prenosi Američki nacionalni institut za zdravlje. Ako možete doživjeti orgazam samo mastrubacijom, vjerojatno se radi o psihološkom uzroku. Stres i depresija mogu utjecati negativno na bilo koje područpje života, pa tako i na seksualne aktivnosti. Može se raditi i o lijekovima koje uzimate, pa se u tom slučaju posavjetujte s liječnikom.

3. Orgazam dolazi prerano

Preuranjeni orgazam je najčešći problem koji pogađa muškarce i može biti frustracija za oba partnera. No, postoje načini kako odgoditi orgazam - Vježbe relaksacije, prestanak pušenja i konzumiranja alkohola i droga mogu pomoći. Liječnik vama i partnerici može predložiti tehnike odgode ejakulacije. One uključuju poznavanje i kontroliranje uzbuđenja. Korištenjem kondoma možete smanjiti osjetljivost, a isto možete postići i promjenom poze

4. Malo vas svrbi...

Prvo si postavite pitanje jeste li bili odgovorni oko higijene? Da li ste možda koristili novi sapun ili stupili u odnos s nepoznatom ženom? Sve to može biti uzrok svraba. Ukoliko se radi o usputnom seksu, najbolji bi savjet bio da posjetite liječnika. U suprotnom, održavajte higijenu i pazite koje proizvode koristite za održavannje higijene, prenosi mensfitness.com

5. Sviđa vam se djevojka ali nikako ne možete postići erekciju

Ovo je prije svega neugodna situacija-za sve sudionike. Gubitak erekcije se ne rješava samo malom plavom tabletom, postoje i određeni faktori koji mogu utjecati na ovo stanje.

Prema studiji objavljenoj u magazinu Journal of Sexual Medicine, višak kilograma, alkohol i fizička neaktivnost može biti uzrok erektilne disfunkcije kod puno muškaraca, a vi možete pomoći vašem partneru tako što ćete mu ukazati na neke greške koje on ponavlja.

Ana A.

Foto: Shutterstock

Saznajte zašto žene glume orgazam?

 Prati nas na Viber Public Chatu!