Iznenađujući faktori koji utječu na seks!

par-seks-ljubav-krevet-orgazam6

Širina njegovog struka, neka seksualna pomagala, ali i dentalna higijena mogu utjecati na kvalitetu vašeg seksa! Kako? Pročitajte u nastavku!

 Širina njegovog struka

Možda se tijekom godina njegov struk blago proširio, ali vi niste dopustili da stane na put između vas i dobrog seksa. U pravu ste: dodatna težina partnera može prevagnuti u vašu korist. Muškarci s viškom kilograma izdržljiviji su u krevetu, potvrdilo je istraživanje objavljeno u časopisu The International Journal of Impotence Research. Rezultati tog istraživanja pokazali su kako su muškarci s većim indeksom tjelesne mase u prosjeku vodili ljubav dulje od sedam minuta, u odnosu na manje od dvije minute koje su zabilježene kod mršavih muškaraca.

 Pogrešna seksualna pomagala

Neka seksualna pomagala sadrže opasno visoke razine ftalata - hlapljive tekućine koje se dodaju plastici polimera za povećanje njihove mobilnosti. Izloženost ftalatima – a posebno je osjetljiv genitalni trakt – povezana je s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući niže razine testosterona, količine sperme, pa čak i neke vrste raka. Imajte na umu kako su kvalitetniji vibratori napravljeni od sigurnijih materijala, a možete i preko seksualnog pomagala prije korištenja navući kondom, kako biste se dodatno zaštitili.

Redoslijed rođenja u obitelji

Koliko partnera želite imati u životu? Odgovor, djelomično, ovisi o vašem redoslijedu rođenja, pokazali su rezultati studije sa sveučilišta Florida Atlantic. Prvorođene osobe u prosjeku žele manje seksualnih partnera (četiri), nego mlađa braća i sestre (13 partnera). Općenito, prvorođeni se usredotočuju na dugotrajne ciljeve, poput potomstva ranije u životu, dok su mlađi usmjereni na kraća seksualna iskustva. Objašnjenje: najstarije dijete u obitelji više će se poistovjetiti s roditeljima i tradicionalnim vrijednostima, dok mlađi manje slijede pravila i norme.

Korištenje zubnog konca

Kada muškarac ne koristi zubni konac, loš zadah nije jedini problem koji može utjecati na kvalitetu seksa, pokazali su rezultati studije objavljene u časopisu Journal of Sexual Medicine. Osobe s bolestima desni – što je česta posljedica zanemarivanja dentalne higijene – tri su puta skloniji erektilnoj disfunkciji, nego osobe sa zdravom usnom šupljinom. Ako ne koristite zubni konac, bakterije ne mogu nataložiti na vašim desnima te ući u krvotok, što može dovesti do začepljenja krvnih žila i slabijeg protoka krvi u tijelu.

 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!