Pomirbeni seks – zašto je tako dobar?

par-seks-sreca-krevet-ljubav-2

Stručnjaci se slažu, da je seks nakon svađe uobičajen način rješavanja sukoba među partnerima.

SeksDobre strane pomirbenog seksa

Pomirbeni seks nakon duge, žestoke svađe čini čitav taj doživljaj puno ljepšim, gotovo vrijednim svega.

Stručnjaci se slažu, da je seks nakon svađe uobičajen način rješavanja sukoba među partnerima. Dok neki vjeruju da je pomirbeni seks zdrav i da preostala ljutnja može dodatno začiniti seksualni život para, drugi tvrde da je to samo disfunkcionalno ponašanje.

Svi znamo kako izgleda seks pomirenja, a evo zašto je tako dobar:

1. Kao prvi put

Nakon što se dobro izvičete, izbacite svu ljutnju iz sebe, poželite voditi ljubav s partnerom. Seks pomirenja može biti jednako strastven kao seks na početku veze.

2. To je rijetka prilika kad se on želi maziti

"Za vrijeme pomirbenog seksa možete biti ranjiviji i otvoreniji", kaže dr. Diana Kirschner, seksualni terapeut i psiholog. "Kad ste tako intimni, veća je vjerojatnost ćete imati prekrasan, snažan orgazam, koji oslobađa oksitocin, hormon koji stvara fiziološki mehanizam vezivanja s partnerom."

3. Seksi je kad je ponizan i želi se iskupiti

Posvađali ste se, ne možete ga vidjeti, no priznaje vam da mu je žao: “Draga molim te, ne ostavljaj me, tako mi je žao, učiniti ću sve da budeš sretna" – u tom trenutku imate snažnu potrebu strgnuti svu odjeću s njega. Zapravo želite da čim prije prestane pričati kako biste sve mogli riješiti ispod plahte.

Poljubac

Njegova ranjivost, ali i moć koju imamo u tom trenutku, mogu nas jako uzbuditi (naravno ovisno o tome što je zgriješio i može li mu se oprostiti). Ako nakon ovakve svađe dođe do seksa, bit će vrlo emotivan i nježan.

4. Konačno vi možete biti tigrica u spavaćoj sobi

Iako to neće priznati, mnogi muškarci vole da im zapovijedate u spavaćoj sobi. Logan Levkoff, seksolog kaže: "Pomirbeni seks ženama daje priliku da budu seksualno agresivne, što je lijepa promjena onima koji se tako ne ponašaju u svom 'svakodnevnom' seksualnom životu".

5. Adrenalin u vašem tijelu izaziva u mozgu iste reakcije kao i seksualno uzbuđenje

Vrlo je tanka linija između ljutnje i seksualnog uzbuđenja. Za neke je suzdržavanje od agresije, baš kao seksualna frustracija – mora se svako toliko izbaciti iz sustava. "Svađa često oslobađa kemijske tvari u mozgu, koje mogu izazvati stanje pripravnosti organizma” objašnjava Joshua Estrin, psihoterapeut, life coach i autor knjige "Zašuti! i poslušaj samu sebe". "Seks oslobađa slične kemijske tvari, a jedan od najvećih darova prirode je orgazam.”

6. Dobro natjecanje = odličan seks

Svađa djeluje kao malo natjecanje između vas dvoje. Natjecanje vas dovodi u stanje  pripravnosti za nekakvu fizičku aktivnost. Izvrsno je to što se prvo jako posvađate, a zatim fizički povežete i sve izbacite iz sebe kroz strastveni seks.

Seks7. Poslije seksa će zaboraviti zbog čega ste se uopće posvađali

Prema istraživanjima žene se puno duže ljute nego muškarci. Dakle, ako znate da ste pogriješili, strastveni pomirbeni seks bi mu mogao odvući pažnju dovoljno dugo da zaboravi na sve.

Bez obzira što je bolji od “normalnog” seksa, ne biste se smjeli svađati samo zbog pomirbenog seksa koji slijedi. Korištenje seksa kao rješenja za svađu neće omogućiti vezi da ozdravi i napreduje. Usiljena strast je samo to – usiljena, nije stvarna i sigurno neće potrajati.

Izvor: Žena.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!