Samopouzdanje je ključ za bolji seks

Par, seks

Željeli biste imati više samopouzdanja u krevetu? Predstavljamo vam korisne savjete seksualne terapeutkinje Rebecce Rosenblatt i Shannon Ethridge, autorice popularne knjige The Sexually Confident Wife.

1. Stav prije svega

Seksualno samopouzdanje nije povezano s vašom tjelesnom težinom, već je sa stavom koji imate. Prestani se brinuti što partner misli o vašem tijelu – osim što je sretan s vama, njega više zaokuplja vlastiti "nastup". Na koji način doći u kontakt s vlastitim tijelom? Prakticirajte vježbe poput trbušnog plesa i pilatesa.

k2. Francuska sobarica ili seksi školarka...

Obucite izazovno donje rublje. Ili, ako nemate nište protiv, navucite uniformu sobarice ili seksi školarke. To će ga nesumnjivo raspametiti! Cilj je pronaći krpice u kojima ćete se osjećati ugodno, a opet dovoljno seksi! Ako pak želite svoje "kritične zone" učiniti manje vidljivima, prebacite crvenu maramu preko noćne lampice. Time ćete postići mističnu i zatamnjenu atmosferu.

3. Uspostavite kontakt očima

Nakon što ste uhvatili njegov pogled i potpuno se usredotočili, spremni ste za dobar provod! Zašto je važno inicirati kontakt očima? Ovaj će mu trik dati do znanja da ste samouvjerena žena kojoj je stalo do njenog muškarca!

4. Priuštite si dovoljno vremena

Vrijeme je da jednom tjedno organizirate "noć posvećenu seksu". Ako imate djecu, osigurajte im čuvanje. Na taj ćete način sebi i partneru osigurati nekoliko sati za vlastitu intimu. Planiranje seksa neće umanjiti uzbuđenje. Umorni? To nije isprika! Seks je jedan od najboljih načina da se opustite i lakše utonete u san.

5. Zaključajte vrata

Strahujete da će vam djeca uletjeti u sobu i uhvatiti vas "na djelu"? Pobrinite se da vaši klinci odrastaju razumijevajući kako je seks normalna i prirodna potreba koja još uvijek nije za njihove oči. I upravo će se zato mama i tata povremeno zaključavati vrata spavaće sobe.

6. Prolistajte Kama Sutru

Eksperimentirajte s novim položajima. Parovi često zaglave u dosadnoj rutini tijekom koje ona leži, a on je aktivan ili obratno. Pravo je vrijeme za promjene, zar ne? Imajte na umu da muškarce stimulira vizualno! Budite spremni popeti se na vrh! Odbacite sva pravila!

7. Budite spremni

Dnevna higijena je prioritet oko kojeg nema pogovora! Što ste bolje pripremljeni, veća je vjerojatnost da ćete se bez sustezanja odvažiti na nenajavljeni seks ili ga čak inicirati.

k8. Pustite stvari da idu svojim tokom

Što češće žene vode ljubav, to više za njim žude. Razlog možemo tražiti u oksitocinu, smirujućem hormonu koji se otpušta uslijed fizičkog dodira. Što je njegova proizvodnja viša, to žene više želite bliskost. Ako vam nije do seksa, predložite partneru "obično" dodirivanje kako biste pokrenuli oksitocin.

9. Udovoljite mu

Obratite pozornost na ono što "pali" vašeg partnera. Kako biste imali najbolji seks ikada saznajte što vaš partner želi i voli. Nemojte se sramiti započeti komunikaciju o najintimnijim temama.

10. Isprobajte seksi igračke

Ako žena rijetko doživljava orgazam, a pritom čini sve kako bi partneru pružila zadovoljstvo, nevolja je na vidiku. Zbog toga, čak i najupornije dame s vremenom mogu izgubiti motivaciju za seks. Umjesto toga, preuzmite odgovornost za svoje zadovoljstvo. Ako vam, za postizanje orgazma treba vibrator nabavite ga! I to odmah!


K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!