Sedam stvari koje niste znali o seksu za vrijeme trudnoće

Trudnica

Za početak, da, uredu je voditi ljubav za vrijeme trudnoće, jedino ako se trudnoća ne vodi kao ona visokog rizika

Samo ako vam liječnik ne savjetuje drugačije, vaginalni seks, oralni seks ili mastrubacija - potpuno su dopušteni. Možete čak koristiti i neke seksi igračke, ali savjetujemo da porazgovarate sa liječnikom. Zapravo ne postoji istraživanje koje bi dokazalo je li korištenje igračaka dobro ili loše za vrijeme trudnoće. Treba pitati liječnika, jer svaka trudnoća je različita. 

Učestalost seksa pada tijekom trudnoće

Istraživači su primijetili da žene imaju manju želju za seksom u prvom tromjesečju, zbog umora, vrtoglavice i povraćanja. 

Neke žele više seksa u drugom tromjesečju, jer je u genitalijama tada veća cirkulacija, a ako imate sreće, smanjena je vrtoglavica i mučnina. I onda u posljednjem tromjesječju, želja za seksom ponovno pada. Mnoge žene kažu da je to zbog osjećaja nelagode... 
No ionako je bitna kvaliteta, a ne kvantiteta, pa ako se ne osjećate dobro, radije to recite partneru. Isto tako, dajte mu do znanja i kad je potpuno suprotno i jedva čekate voditi ljubav s njim. 

Poze u seksu možda će se malo promijeniti

Možete zaboraviti na misionarsku pozu za vrijeme drugog i trećeg tromjesečja, a trudnicama se i savjetuje da ne leže na leđima. 

Ni orgazam nije isti!

Ovo isto nije znanstveno dokazano, no stručnjaci kažu da postoje slučajevi gdje žene više ne mogu doživjeti vrhunac samo od vaginalnog seksa iako su prije mogle... Tijekom trudnoće maternica raste, organi se "pomiču" i cirkulacija je drukčija. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!