Seks - uzbudljiv i vatren kao nekada!

Seks, par

Dugogodišnja veza ima niz prednosti: zajednička sjećanja, osobu koja je uvijek uz vas, te seksualnu povezanost koja proizlazi iz intimnosti. Ipak, koliko god bilo dobro poznavati jedno drugo u krevetu, mnogima nedostaje iskra koja je postojala u prvim danima veze.

Nasreću, nije potrebno puno truda kako bi se seksualni život vratio u uzbudljive dane prvih zajedničkih izlazaka.

SeksStvorite udaljenost između vas dvoje

Najbolji prijatelji, partneri, srodne duše – iako ovakva emocionalna povezanost zrači toplinom i sigurnošću, nije uvijek seksi. Često stvari na kojima se zasniva duboka ljubav mogu uništiti požudu u vezi. Kako biste probudili plamen strasti, potreban vam je onaj početni osjećaj neuhvatljivosti i neovisnosti koji je postojao na početku vaše veze. Ako ste previše dostupni partneru, gubite taj osjećaj.  

Zato je dobro, radi boljeg seksualnog života, ponekad napraviti malo prostora u vezi. I emocionalni i fizički razmak doista može pojačati seksualnu uzbuđenost. Druga prednost odvojenog vremena je što dozvoljava partnerima individualnost van pojma "mi".

Ponovno otkrijte jedno drugo

Seks s novim partnerom je uzbudljiv uglavnom zato što je nov - ne znate što očekivati i uživate u tome. U prvim danima i mjesecima veze još uvijek otkrivate jedno drugo, pronalazite nove načine uzbuđenja i iskušavate nove stvari.

Dakle, kako biste u dugoj vezi probudili staru strast morate se trgnuti iz sekualne rutine u koju većina parova s vremenom zapadne.  Otputujte negdje zajedno, ili, ako imate djecu, uredite sve kako biste ostali sami kod kuće. "Seksualni odmor" prilika je za povratak na početak, kada niste imali djecu, račune ikredite, i kada se vaša veza sastojala od zadovoljavanja vlastitih želja i interesa.

SeksProbudite svoju seksi stranu

Kada ste posljednji put učinili nešto kako biste se osjećali i izgledali seksi? Kada izlazite s novom osobom, izgled i privlačnost drugoj osobi, na vrhu su prioriteta. No, jednom kada zaplovite bračnim vodama, oni padaju u drugi plan.

Prisjetite se kako ste izgledali i ponašali se u počecima veze – koju ste glazbu slušali, odjeću nosili, kako ste hodali i na koji način govorili? Možete li i želite ponovo vratiti neke od tih osobina i načina ponašanja? Jednom kada se opet povežete sa svojom seksi stranom, seksulani život krenut će posve novim pravcima.

Može i bez seksa?

Možda ste ranije imali pravilo o tri (četiri, pet..) izlazaka prije prvog seksa, ili ste taj čin određivali drugim kriterijima. U svakom slučaju, na početku svake veze, parovi se upoznavaju i kroz niz drugih aktivnosti koje ne uključuju seks.

Ako možete, probajte seks "odgoditi" za idući tjedan, ili neki dugi dan koji radi pauzu u vašoj seks-rutini. Suzdržavanje od odnosa potiče želju, i upravo zato seks, kada dođe na red, postaje još zanimljiviji i bolji.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!