Seksajmo se svaki dan, mjesec dana!

Par, seks, poljubac, ljubljenje

Inspirirano knjigom Charle Muller "365 noći: memoari intimnosti", u kojoj je opisala poklon svome mužu – seks svaki dan kroz godinu dana, uredništvo časopisa Intimacy odlučilo je sedam oženjenih parova podvrgnuti ultimativnom seks testu.

Parovi moraju voditi ljubav svaki dan u razdoblju od mjesec dana! Bez iznimke. No, dobro, bilo je iznimki. Svakom su partneru dane tri jocker karte koje mogu iskoristiti iz bilo kojeg razloga.

Ovim su istraživanjem htjeli ustanoviti je li redovit seks uistinu pozitivan i mijenja li što u braku.

Neki seksolozi vjeruju kako redovit i dobar seks povezuje partnere čija je intimna spona prekinuta godinama braka. S druge strane, teško je za povjerovati kako oba partnera mogu biti raspoložena za vođenje ljubavi svaki dan u isto vrijeme.

Početak

Dva para su upotrijebila svoju jocker kartu već prvi dan, no to ih nije omelo u daljnjem eksperimentiranju.

5.-10. dan

Polovica parova osjetila je optimizam zbog "zadatka", dok dva para još nisu došla ni blizu domaćoj zadaći zbog prezaposlenosti.

11. do 20. dan

Jedan je par odustao od cijelog testa. Iako je seks na zadatku bio zabavan, odlučili su kako im više paše njihova seksualna rutina. Drugi par priznaje kako se seksom bave samo zato što moraju, a ne zato što žele. Mišljenja ostalih parova su podijeljena: sviđa im se što je seks zagarantiran svaku večer, ali s druge strane znaju da se moraju potruditi u spavaćoj sobi.

21. do 30 dan

Iako su sretni zbog učinaka na poboljšanje odnosa u braku, većina je partnera zaključila kako je teško voditi ljubav zato jer moraju. U ovom je tjednu zabilježeno najviše spontanog seksa.

Kako je eksperiment proticao, partneri su zapisivali svoje misli i doživljaje. Ovu su samo neki:

 • Stvorili smo si ljubavno gnijezdo pod zvijezdama.
 • Probali smo lubrikant koji stvara trnce, ali peklo me sve živo danima!
 • Probala sam sve, čak sam ga natjeravala po kući vibratorom!
 • Veselio sam se rugby utakmici, pa se baš nisam fokusirao na seks.
 • Pjevala sam mu i bilo je stvarno smiješno! Odlučili smo sljedeći put koristiti CD.
 • Htjela sam se samo okrenuti na drugu stranu i zaspati kada me počeo maziti.
 • Obukla sam se posebno i izvela striptiz. Bilo je fantastično!
 • Seks pod tušem je uvijek broj jedan kada su u pitanju izbori mjesta. Izgleda baš kao u filmovima!
 • Poklonio mi je bombonjeru i cvijeće – najbolji afrodizijak koji postoji!
 • Lubrikanti, igračkice i nesputana strast!
 • Masaža i svijeće. Što više treba ženi?

Par koji je nakon deset dana odustao od testa tvrdi kako nije istina da muškarci stalno žele seks. Po njima je promjena dobra kada dođe kao i praznik, a ako jedan partner ne uživa u seksu, neće ni drugi.

Louine, jedna od ispitanica, tvrdi kako izazov nije moguć. Neizbježno, uvijek će neki faktor utjecati na eksperiment i onemogućiti svakodnevni seks. "Bilo koji par koji uspije prijeći preko ovih zapreka zaslužuje Nobelovu nagradu!".

Jedan je par gotovo odustao od izazova zbog premorenosti, no onda im je pala na pamet pomisao da promijene vrijeme seksa. Nježnost i strast su izmjenjivali ili rano ujutro ili kasno navečer, kada je malo distrakcija oko njih.

Margaret je izjavila kako ju je izazov primorao promijeniti poimanje "redovitog seksa". Isto je tako zaključila da više voli spontani seks.

Angelina kaže kako je test učinio čuda za njenu samosvijest. Shvatila je kako se i njen suprug mijenja nabolje – zadovoljniji je sobom i ponaša se prema njoj kao prema princezi. Baš kao i na početku njihove veze.

Jeste li i vi spremni za ovakav eksperiment?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!