Što morate izbaciti iz kreveta?

par, krevet, seks, shutterstock

Spavaća soba mjesto je odmora, spavanja, sna i, naravno, ljubavi. Ona mora biti vaša oaza i utočište. Mjesto gdje ćete otpustiti sve kočnice, zaboraviti na probleme, odbaciti stres, prepustiti se strastima ili nježnostima i, na kraju, otputovati u zemlju snova. A to je prilično teško za napraviti ako ste okruženi nimalo uzbuđujućim  distrakcijama.

Posao

Iz spavaće sobe morate izbaciti sve što uključuje i podsjeća na posao: papire, rokovnike, izvještaje, laptop, tablet, pa čak i mobitel. Zašto biste svoju spavaću sobu pretvorili u ured? Na taj način samo produljujete stres i onemogućujete mozgu i tijelu odmor. Bit ćete napeti, uzrujani i nimalo spremni za vođenje ljubavi ili počinak.

Hladnoća

Čak i kada imate želju za seksom, u trenutku kada shvatite koliko je hladno u vašem domu, krv vam ne počne ubrzano kolati tijelom, nego se sledi! Biste li vjerovali kako, prema posljednjem istraživanju provedenom u Nizozemskoj, žene koje u krevetu nose čarape u pravilu lakše dolaze do orgazma?! Na koji način nošenje čarapa u krevetu može pomoći vašem seksualnom životu? Ovdje nije riječ o izazovnim halterima (iako biste mogli probati i s njima), nego o običnim pamučnim soknama.

Poanta je u poboljšanju cirkulacije i stvaranju ugodne atmosfere. Naime, istraživači Sveučilišta Groningen iz Nizozemske ustanovili su kako je čak 80 posto ispitanica uspjelo postići orgazam ako su u krevetu nosile čarape, za razliku od 50 posto žena koje su bile bosonoge.

Hrana

Iako bi doručak u krevetu mogao zvučati romantično, kada je hrana u pitanju, njoj jednostavno nije mjesto u spavaćoj sobi. Ponavljamo, osim ako se ne radi o predigri (sigurno ste gledali klasik "9 i pol tjedana" ili iskazu nježnosti.

Dječje navike težak su prekršaj

U nedavnom istraživanju, koje je provela tvrtka Sleepy's među zaručnicima, dječje navike, poput spavanja uz plišanu igračku ili upaljene noćne lampe dok osoba ne zaspe, iritira 12 posto ispitanika. Vjerojatno je izuzetno teško oraspoložiti se za ljubavne aktivnosti dok ste oči u oči s plišancem...

K. Pužar
Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!