Trebate li znati njegovu seksualnu povijest?

par-seks-veza-ljubav-odmor

Razmišljate li ponekad o partnerovim bivšim ljubavima? Mislite li o tome je li u njegovim prošlim vezama postojala razina intimnosti koju vi sada imate?

Možda vas također zanima što vaš parner misli o kvaliteti seksa s vama i s bivšim djevojkama? Prije svega, pitajte se zašto vam je toliko stalo do njegove seksualne prošlosti.

VezaKada se osoba interesira za partnerove bivše ljubavi, često je u pitanju nemir i tjeskoba, čak i briga o sadašnjoj vezi i postojećim problemima. Možda samo želite da vas partner umiri, i da vam na znanje kako vas ne uspoređuje s bivšima niti ocjenjuje vaše sposobnosti u krevetu.  

Razmislite koliko jako želite znati o njegovim prošlim ljubavima. Ako ste jednostavno znatiželjni, to je u redu. Kada započinjete ozbiljniju vezu s nekim, razgovor o prošlim vezama prije će ili poslije doći na dnevni red. Možda ćete uvidom u taj dio njegovog života shvatiti kako će vaša veza napredovati.

Naravno, možete biti i pretjerano opsjednuti tim informacijama, što onda postaje nezdravo za vašu vezu. Ako stalno surfate internetom u potrazi za slikama i podacima o bivšim djevojkama vašeg partnera, razmislite o tome što vas motivira na to.

Donosimo nekoliko savjeta kako zadržati zdravu dozu znatiželje, ali i produbiti i izgraditi kvalitetnu vezu!

1. Ključ zdrave i uspješne veze je sadašnjost. Usredotočite se na to što imate u ovom trenutku, a ne na sjećanja. Sigurnost ćete steći ako se okrenete sebi i osobi koju imate pored sebe, a ne prekapanjem po prošlosti i uspoređivanjem s drugim ženama.

Partneri2. Kada s partnerom razgovarate o seksualnoj prošlosti, važno je biti iskren. Oboje trebate biti složni oko toga da ste jedno drugome izvor primarne intimnosti. Ako se vaš partner okreće bivšim djevojkama za emocionalnu potporu,  onda vi nemate priliku ispuniti taj dio njegovih potreba. U ovakvim situacijama veza nije zadovoljavajuća, jer nemate priliku u potpunosti raditi na vezi. 

3. Budite strpljivi. Kao što se povjerenje ne stvara preko noći, tako ne možete odjednom postati bliski s nekim. Potrebno je i vrijeme i trud kako biste izgradili pravu, iskrenu  fizičku i emocionalnu bliskost s partnerom. 

4. Podsjetite se kako postoji razlog zašto više niste s bivšim, nego u novoj vezi. Lako se zabrinuti oko toga da nećete ispuniti nečija očekivanja, te da ćete biti uspoređivani s nekim drugim – te kako ćete u takvim usporedbama izvući deblji kraj.Ostavite se loših misli, i potrudite se oko osobe koja je pred vama.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!