Zaljubljenost kao ovisnost

par-seks-ljubav-zaljubljenost-9

Ovisnost o zaljubljenosti je poput ovisnosti o opojnim tvarima, kada osoba žudi za sljedećom dozom, ali ovoga puta ljubavi i seksa.

OvisnostTako je dokazala Loius Brennadine, američka neurologinja. Ona kaže kako zaljubljenost dijeli moždane krugove sa stanjima gladi, žeđi, opsjednutosti…

Zaljubljeni muškarac najbliži braku

Kada se muškarac zaljubi, njegov mozak počinje izlučivati neurohormon vazopresin, koji je zaslužan za društveno povezivanje i želju za roditeljstvom.

Tada su muškarci najusredotočeniji na svoju partnericu i misle neprestano na nju. Ako želite brzo prsten na svojoj ruci, ovo je pravo vrijeme za to jer zaljubljenost prema Brennadine prestaje nakon prvih šest do osam mjeseci veze.

No, Brennadine upozorava i na oksitocin koji se luči kod žena tijekom zaljubljenosti i fizičkog kontakta u obliku grljenja i maženja. Oksitocin potiče žene da vjeruju osobi s kojom stupaju u spolne odnose.

Ukoliko niste sigurni u osobu s kojom ste započeli vezu, imajte na umu da i vaš mozak "igra za njega“ te na neko vrijeme odgodite odlazak na "stepenicu više“.

PoljubacOdmor - najjači afrodizijak!

Kada odlučite stupiti u spolne odnose s novim partnerom imajte na umu još jednu stvar na koju upozorava Brenadinne. Izloženost stresu kod žena smetnja je u seksualnom životu i dosezanju orgazma.

Naime, žensko spolno uzbuđenje aktivira se – isključivanjem mozga, točnije amigdale – centra u mozgu za zabrinutost. Stoga, posao, brige i kućanske obaveze ostavite ispred vrata spavaće sobe kako bi oboje uživali...


Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!