Zašto žene izbjegavaju seks?

seks-problemi-par-svada5

Jedna od prednosti dugotrajne veze je i činjenica kako je seks manje-više dostupan kada imate želju. Za muškarce je ova komponenta predanosti i vezivanja uz drugu osobu posebno važna. Neke žene imaju naviku suzdržavati se od seksa, dok druge to čine samo pod posebnim okolnostima.

Naravno, razlika između žene koja jednostavno nije raspoložena za seks i one koja seks koristi kao sredstvo ostvarivanja cilja, postoji. Evo nekih najčešćih razloga zašto žene uskraćuju seks:

Stop!Ljutnja

Ovo je vjerojatno najčešći razlog zašto žene ne žele seks – ljutnja. Ako je partner učinio nešto čime je razljutio svoju bolju polovicu,  žene nisu uvijek iznad toga da uskrate seks. Zadnje što svi želimo kada smo ljuti, živčani i borimo se s negativnim emocijama je baciti se u krevet i na posao. Muškarci možda mogu ostaviti po strani negativne osjećaje i uživati u seksu, no ženama je teže riješiti se negativnih emocija i poraditi na postizanju užitka.

Manipuliranje

Seks kao sredstvo postizanja određenog cilja – i to je vjerojatna opcija. Kada nemaju druge metode ostvarenja ciljeva, žene mogu uskratiti privilegiju zvanu seks, kako bi dobile što žele. No, najčešće se radi o velikoj stvari. Manje je vjerojatno kako će žena uskratiti seks, samo kako bi partner iznio smeće van.

Dosadna

Žene ponekad izbjegavaju seks zato jer pritom ne uživaju. Nekim je ženama neugodno razgovarati o seksu s partnerom, posebice ako postoje problemi. Stoga, umjesto da kažu što im se ne sviđa,  jednostavno se povuku u sebe.

SeksUmor

I veliki umor može utjecati za želju za seksom. Zahtjevi suvremenog života često uzimaju svoj danak i izmore ljude do te mjere da ne mogu toliko često uživati u seksu. Stoga se oba partnera trebaju opustiti i poraditi na kvaliteti, a ne toliko učestalosti seksualnih odnosa.

Prevara

Nisu samo muškarci preljubnici. Ponekad je žena više zainteresirana za seks s nekim drugim muškarcem, a ne sa svojim partnerom.  Ako je ovo slučaj, problem je onda veći od običnog nedostatka seksa. U slučaju da je prevara u pitanju, par očekuju veći razgovori i odluke.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!