Zavedite ju dubljim glasom

muskarac, telefon, prozor

Duboki glas muškaraca povezan je s muževnošću, boljom kondicijom za reprodukciju i većom ocjenom muške društvene i tjelesne dominacije, zaključili su psiholozi.

Američki su psiholozi zamolili 45 ispitanika da pogledaju slike osoba suprotnog spola i ocijenile ih kao privlačne, neprivlačne i prosječno privlačne. Zatim su nazvali osobu koju su smatrali najprivlačnijom i razgovarali s njom. Zaključili su kako su u tom razgovoru ispitanici govorili dubljim glasom nego inače.

"Ustanovili smo kako oba spola koriste dublje glasove i iskazuju višu razinu psihološkog uzbuđenja kada razgovaraju s privlačnijom osobama. Zvuk glasa može iskomunicirati pravo bogatstvo bioloških i društveno važnih informacija potencijalnim partnerima", tvrde istraživači Sveučilišta Baltimore u Albright Colleagea.

Psiholozi također tvrde kako su osobe s privlačnijim glasom ranije stupile u seksualne odnose, imale više partnera i u većoj mjeri bile nevjerne svojim partnerima nego osobe s manje privlačnim glasom. Zaključili su kako su ispitanici s privlačnim glasom toplije osobe, lako se sviđaju drugima, iskrene su, dominantne i imaju veće izglede za uspjeh u odnosu na osobe s manje privlačnim glasom.

Američki stručnjaci tvrde kako žene ocijenjuju visoke muške glasove neprivlačnima, a draži su im duboki glasovi – pogotovo za vrijeme najplodnijeg razdoblja menstrualnog ciklusa. Duboki glas muškaraca povezan je s muževnošću, boljom kondicijom za reprodukciju i većom ocjenom muške društvene i tjelesne dominacije, zaključili su psiholozi.

"Osobe imaju sklonost povisivanja glasa kada pokušavaju prevariti nekoga. Što su samopouzdaniji kada nude odgovore na pitanja, to je brži i viši njihov glas", upozorili su psiholozi i ponudili nam mali trik uz pomoću kojeg možemo ustanoviti govori li naš sugovornik uvijek istinu ili ne.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!