Želite više seksa? Razvedite se!

Seks

Razvedene se osobe seksaju dvostruko više nego oženjene, a umirovljenici nisu daleko od njih, pokazala je britanska anketa.

Istraživanje koje je provalo nedjeljno izdanje časopisa Telegraph pokazalo je kako je tajna bogatog seksualnog života u razvodu! Čak se 11 posto razvedenih osoba seksa 21 puta mjesečno, što je dva puta više nego oženjene osobe, samci, udovice ili parovi koji žive skupa.

Učinak stresa s radnog mjesta i obiteljskih obveza je također jasan, čime se objašnjava pomalo čudan trend – osobe u mirovini se dva puta češće seksaju nego mladi koji rade puno radno vrijeme.

Anketa koja je uključila više od 1.800 Britanaca, otkrila je kako je 22 posto muškaraca starijih od 55 godina uzelo malu plavu tabletu za potenciju, Viagru, dok je 37 posto ispitanica priznalo kako posjeduju seksi igračku.

Kada su u pitanju razvedeni ljubavnici, čak 68 posto uživa u seksu između šest i 20 puta mjesečno, što je više nego li se seksaju oženjeni parovi (44 posto), samci (38 posto) ili parovi koji žive zajedno (43 posto).

"Među razvedenim osobama ima mnogo seksa pomoću kojeg  se oporavljaju, a muškarci imaju osjećaj da su pušteni s uzice", objašnjava socijalna psihologinja Rosie Campbell. "Kada razmislite, osobe koje idu u mirovinu danas su u boljoj formi i imućnije su nego prethodne generacije, stoga nije previše iznenađujuće da se i više seksaju".

Čak 29 posto umirovljenika uživa u seksu više od 11 puta mjesečno, u odnosu na 24 posto mladih osoba koje rade puno radno vrijeme, dok je 11 posto umirovljenika posebno seksualno aktivno – vode ljubav više od 21 put mjesečno!

"Prosječna osoba koja radi pola radnog vremena je majka u 40-ima koja žonglira između svoje karijere, djece i kućanstva. Seks je zaista zadnja stvar o kojoj razmišlja", tvrdi Campbell.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!