Žene su neodoljive zbog slatkoće znoja!

zena, ljepota, njega

Zamislite scenu: vraćate se kući iz teretane, kosa vam je još uvijek mokra, čak se i čista majica natopila znojem. Žudite za tuširanjem, ali vaš se dragi ne može odlijepiti od vas!

Teško za pomisliti? Australski stručnjaci tvrde suprotno. Njihovo je istraživanje pokazalo kako je ključ genetske mape žene u njenom znoju ili u izgledu.

Istraživači, koji su proučili DNK gotovo 150 studentica, tvrde kako je tajna privlačnosti skrivena u genima imuniteta koje nasljeđujemo od roditelja. Tragovi privlačnosti su sadržani ili u izgledu žene ili u njenom znoju, koji signalizira mogućim partnerima kako bi njihova djeca mogla imati najbolje šanse preživjeti mnoge bolesti i samim time opstati.

Znanstvenici su se koncentrirali na DNK žena, i na njihove varijacije koje utječu na imunitet – što su geni raznolikiji, to će osoba biti zaštićenija od bolesti. Studentice su također ispunile detaljni upitnik o svom ljubavnom životu.

Žene koje su imale najraznolikije glavne histikompatibilne komplekse gena (MHC) imale su i najviše partnera.

Prethodna su istraživanja pikazala kako nas privlače osobe čiji se znoj razlikuje od našeg, a stručnjaci to objašnjavaju sljedećom teorijom: ovaj se fenomen razvio kako bi nas spriječio u nenamjernom parenju s rođacima ili drugim osobama čija je genetička mapa slična našoj.

Stručnjaci još nisu raščistili znače li rezultati da su žene s raznolikijim genima više privlačne muškarcima ili se one same više zanimaju za veći broj partnera, dok pak treća opcija sugerira kako su žene sa snažnim imunitetom izbirljivije oko izbora partnera s kojim se žele skrasiti.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!