Emocionalno zlostavljanje - ove vam stvari partner ne bi trebao raditi

Shutterstock 691735981

Ništa ne može više naštetiti odnos i samopoštovanje kao što je to partner koji vas emocionalno zlostavlja...

Ova vrsta zlostavljanja se koristi kako bi se druga osoba kontrolirala i dominirala, a često je potaknuta nesigurnostima i ranama koje je sam zlostavljač doživio u djetinjstvu.

Ovo su neki do znakova da je vaš partner emocionalni zlostavljač

1. Govori stvari zbog kojih se osjećate loše: Možda ste osjetljivi i lako vas je povrijediti, ali ako je partner zlostavljač on će znati kako i kada taknuti baš tamo gdje ste najosjetljiviji.

2. Pokazuje ljubomoru na neprikladan način: Vaš partner ne može podnijeti ideju da vas dijeli s bilo kime, pa će reagirati i u najneprikladnijim situacijama na potpuno krivi način. Tako će učiniti da vam ne padne na pamet raditi stvari koje kod njega bude osjećaj ljubomore.

3. Kontrolira vaše kretanje: Najgori oblik kontroliranja osobe je kad vas netko prati u stopu i provjerava stalno gdje ste i što radite. Posljedica će biti ta da ćete se osjećati kao da živite u zatvoru. 

4. Kontrolira vaš mobitel: Ako imate takvog partnera vjerojatno se osjećate kao dijete koje je učinilo nešto loše. Ali vi niste dijete i zaslužujte privatnost bez da vam netko prijeti. 

5. Kontrolira sve vaše troškove: Ne dozvoljava vam da kupite išta bez dozvole, a novce s računa ne smijete dizati dok vam partner ne odobri. Na ovaj vas način želi potpuno onesposobiti za samostalan život. 

6. Stalno prelazi preko vaših zahtjeva i ignorira vas: Njega ne zanima što ste ga zamolili da ne ostavlja prljavo suđe u sudoperu ili prljavi veš na podu. Ne poštuje vas. 

A. A:

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!