Muškarci lažu više od žena!

laz, ljigavi lik, muskarac, martini, laganje, zavodnik, zavodenje

Iako su ih cijelo ovo vrijeme optuživali da su kraljice manipulacije, žene su moralne pobjednice.

Ako ste često sumnjale u riječi svog dragog i poželjele prozvati njegov blef, imale ste dobar osjećaj: britansko je istraživanje pokazalo kako muškarci češće lažu nego žene!

Iznenađujuće, prosječni muškarac izrekne gotovo 1.100 laži svake godine, što je jednako tri puta dnevno, u usporedbi sa ženama koje zaobiđu istinu 728 puta godišnje ili dva puta dnevno.

Pitate se o čemu lažu? Samo se probajte prisjetiti svojih razgovora s partnerom i sve će vam biti jasno. Najčešće izgovorena muška laž odnosi se na količinu ispijenog alkohola s dečkima. dok je ženski ekvivalent glavna karakteristika pasivne agresije - rečenica: "Sve je u redu, dobro sam".

Čini se kako je snažniji spol imuniji na sram i osjećaj krivnje, s obzirom da se 70 posto lažaca osjeća posramljeno, u odnosu na 82 posto žena koje lažu. Sveukupno 75 posto ispitanika smatra kako je u redu izreći malu laž kako bi se poštedjeli osjećaji druge osobe.

Najčešće osobe kojima lažemo su naše majke – tako bar tvrdi 25 posto muškaraca i 20 posto žena. Tek deset posto ispitanika laže svojim partnerima.

Anketu je provela istraživačka agencija OnePoll nad 3.000 odraslih osoba u Velikoj Britaniji za potrebe Muzeja znanosti koji će uskoro lansirati galeriju Tko sam ja?, s ciljem shvaćanja ljudskog mozga, genetike i ponašanja.

Top deset muških i ženskih laži:

1. Nisam baš puno popio - Sve je u redu, dobro sam

2. Sve je u redu, dobro sam – Ne znam gdje je, nisam ga ni taknula

3. Nije bilo signala – Nije baš bilo skupo

4. Nije bilo baš skupo – Nisam baš puno popila

5. Evo me, stižem – Boli me glava

6. Zapeo sam u prometnoj gužvi – Bilo je na rasprodaji

7. Ne, stražnjica ti ne izgleda veliko – Evo me, stižem

8. Žao mi je, nisam čuo tvoj poziv – O, pa ovo imam odavno

9. Smršavjela si – Ne, nisam to bacila

10. Baš sam to htio – Baš sam to htjela

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!