Problem današnjeg čovjeka je unutarnji nesklad

dilema, odluka, kojim putem, putokaz, znak, izbor, odabir

Ako ste stalno opterećeni pritiscima stresa, umor vas sputava na svakom koraku, strah vas sprječava od ispunjenja ciljeva ili se borite s prekomjernom težinom, ovisnošću o cigaretama i alkoholu, Victus – life management center ima rješenje za vas!

O raznim vrstama terapije koje centar Victus nudi razgovarali smo s njegovim voditeljem dr. Vlatkom Kalapošem, vodećim stručnjakom za osobni razvoj u regiji, doktorom energetske medicine, psiho-energoterapeutom i kromoterapeutom.

Koji su ciljevi i metode projekta VICTUS - life management center?

Cilj projekta i programa Victus je pomoću različitih metoda uspostaviti sklad između uma i tijela, uspostaviti komunikaciju koja se izgubila ili mentalnim ili fizičkim razvojem. Ukoliko nema sklada, nema ni zdravlja, nema ni uspjeha, ni zadovoljstva... sve je međusobno povezano i međuovisno. Jednako kao i u Svemiru. Problem današnjeg čovjeka je unutarnji nesklad.

dr. Vlatko Kalapoš, E.M.

Metode centra su različite: imamo psihološki razgovor koji služi prepoznavanju problema, bolesti ili tegobe na svjesnoj razini; psihoterapije djeluju na podsvijest i mijenjaju naš program (reprogramiranje i ponovno programiranje); edukacija i predavanja uključuju tečajeve koji služe osobnoj transformaciji, savladavanju vještina upravljanja sobom i okolinom; terapije kisikom (dovođenjem kisika u stanice regeneriramo tijelo – savjetuje se za pomlađivanje, izlječenje i vraćanje energije) i sve ostale terapije koje služe regeneraciji, osnaživanju, izlječenju i revitalizaciji.Victus projekt ima misiju: zdravlje i snaga pojedinca važni su za zdravlje i snagu društva.

S kakvim Vam se problemima osobe obraćaju?

Terapije u Victus centru namijenjene su svima: bolesnim ljudima - jer Victus centar ima kompjutersku dijagnostiku kojom je moguće dobiti kompletno stanje svih organa, ima aparate i uređaje za regeneraciju, ioniziranje, detoksikaciju tijela, tinkture za čišćenje jetre, metode za postizanje lužnatosti tijela, uređaje za kromoterapiju, stimuliranje neurona mozga... Terapije su također namijenjene umornim ljudima i osobama pod stresom kojima mogu pomoći terapije opuštanja i terapije kisikom, psihoterapije i regeneracija aparatima; zaposlenim ljudima - da očiste svoju podsvijest i izbace stres iz tijela, da vrate izgubljenu energiju i da se osnaže; i parovima – u vidu savjetovališta i rada na uspostavljanju odnosa i komunikacije. Poznato je da je preko 95 posto bolesti ili poremećaja psihosomatsko, znači uzrok nastanka poremećaja ili bolesti nastaje u odnosima, konfliktima, stresu, traumama idr. U Victus centru, osim pomoći pri liječenju bolesti, djelujemo na otklanjanje uzroka tegoba, tako da smatramo da smo objedinili sve potrebno za potpuno ozdravljenje.

Surađujete i s oboljelima od malignih bolesti. Kakav mora biti pristup ovim pacijentima?

Mnogi klijenti Victus centra su upravo oboljeli od malignih bolesti. Za njih kao nadopunu medicinskom liječenju ističemo upravo terapije kisikom, detoksikaciju tijela, čišćenje jetre i psihoterapije, te psihološke vježbe osnaživanja gdje svaki klijent svojim mentalnim stavom pobjeđuje bolest. Uz oboljele, savjetujemo i članove njihovih obitelji kako sudjelovati u programu liječenja i komunikacije. Znači, idealna i sjajna nadopuna i pomoć medicinskom liječenju koja znatno pomaže izlječenju pacijenta.

Victus centar nudi dobrobiti psihoterapije na CD-ima. Za kakve probleme su iskrojeni programi?

Za sve one koji iz bilo kojih razloga ne mogu osobno sudjelovati u programu psihoterapija, a žele promijeniti nešto u svome životu, posebno smo namijenili ALFA VICTUS PROGRAM CD-e. Riječ je o programu od sedam CD-a koji predstavljaju svaki ponaosob psihoterapiju s djelovanjem na podsvijest u trajanju od 40 minuta, a namijenjeni su: odvikavanje od pušenja,  odvikavanje od droge, odvikavanje od alkohola, redukciji tjelesne težine, oslobođenju od strahova, poboljšanju učenja i pamćenja kod djece i osobnom osnaživanju (jačanju osobnosti i karaktera). [Programe možete naručiti klikom na članak Problemi su u glavi - riješite ih psihoterapijom na CD-u!]

Kako izgleda terapija kod kuće uz pomoću ovih CD-a?

CD-i su idealni za osobnu upotrebu i za članove obitelji: idealan poklon i pomoć u mnogim situacijama u kojima sami sebi ne možemo pomoći. Za korištenje CD kod kuće trebamo sjesti ili leći, pustiti CD, zatvoriti oči i opustiti se... Sve ostalo je pojašnjeno. S obzirom na trajanje od 40 minuta, osoba prođe kompletan program opuštanja, vizualizacije, psihoterapije i regeneracije. CD-i su namijenjeni zaista svima i nemaju nikakvo štetno djelovanje niti mogućnost nuspojava. Ukoliko se za vrijeme slušanja CD-a zaspi, učinak sna se pojačava i osoba se budi preporođena.

Psihoterapeut ste mnogim poznatim sportašima i menadžerima. Na kakvim ste sve programima radili i s kime ste surađivali?

Program psihoterapija i psiholoških priprema (uključujući vježbe, kisik i ostale aparate), koriste ili su koristili mnogi naši vrhunski sportaši i reprezentacije. Vrhunski sport je došao do ruba mogućnosti što se tiče fizičkih aktivnosti, a mentalne vještine i sposobnosti još su neistražene (koristimo samo pet posto potencijala našega mozga). U tom prostoru moguće je bitno pomaknuti granice. Od imena program su koristili: Hrvatska rukometna reprezentacija (muška i ženska), Ivan Ljubičić, Duje Draganja, Slaven Bilić, Nika Fleiss, Hrvatska stolnoteniska reprezentacija, Hrvatska bilijarska reprezentacija, mnogi ugledni menadžeri, estradne zvijezde, osobne iz javnog, kulturnog i političkog života... Na posljednjim sam Olimpijskim igrama bio službeni psihoterapeut većine naših natjecatelja.

Victus centar provodi i kromoterapiju – terapiju bojama. Koje su njene prednosti i kome je namijenjena?

Kromoterapija je dio programa Victus centra i namijenjena je korekciji psiho-fizičkih sposobnosti putem djelovanja na neurone mozga. Ona se odvija pomoću posebnih naočala i slušalica, te ekrana po programu posebno naručenom za svakog pojedinog klijenta.

Kako možemo poboljšati osobni razvoj? Što možemo učiniti za sebe kako bismo ovladali svojim životom?

Osobni razvoj je aktivan rad na sebi. Osim zdrave prehrane i tjelesnih aktivnosti jako je važno upoznati sebe, svoje navike, svoje dobre i loše strane. Kada se upoznamo, tada postajemo prijatelji samome sebi. Svu potrebnu energiju pronalazit ćemo u sebi, a ne je više tražiti izvan sebe. Svojim životom upravljamo kada ga zaista uzmemo u svoje ruke, kada sami donosimo odluke, kada smo hrabri, odlučni... kada ne bježimo od problema već ih rješavamo. To sve možemo naučiti i biti, uz pomoć vrhunskih stručnjaka Victus centra.

Karmen Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!