Sreća dolazi u 28-oj!

zena dobro raspolozenje zdravlje pozitivnost

Žene se osjećaju najbolje u 28-oj godini života. Nedavno britansko istraživanje pokazalo je kako potpuno zadovoljstvo izgledom i seksualnim životom nastupa netom prije 30-ih.

U tom periodu posao, stalna primanja, kvalitetna veza i bliski krug prijatelja stvaraju harmoniju u životu. Sve sjeda na svoje mjesto! Već nakon trećeg desetljeća počinju se javljati nove brige. Prve sijede, starenje i neizbježne bore utječu na raspoloženje i samopouzdanje žena.

Dolazak u 20-e godine nekad se smatrao 'početkom kraja' za pripadnice ljepšeg spola. No vremena se mijenjaju! Danas čak i minimum odvojenog vremena može pomoći da se i dalje održi mladolik i atraktivan izgled.

sreca zenaIstraživanje koje je obuhvatilo žene u dobi od 25 do 65 godina pokazalo je sljedeće. Žene su najsretnije karijerom u 29-oj godini, vezom u 30-oj godini, dok je najbolji sex onaj u 28-oj godini života. Naravno, nije sve izgubljeno ni nakon 30-e godine. U 33-oj žene su najsretnije financijskom situacijom, a obiteljskim životom u 32-oj godini života.

 Žene su svjesnije izgleda i starenja nego muškarci. Također su i skromnije po pitanju vlastitog izgleda. Većina pripadnica ljepšeg spola na ljestvici od 1 od 10 sebe su ocijenile osrednjom peticom.  Treba spomenuti i važnost dobre frizure. Žene smatraju kosu svojim najboljim ukrasom, te misle kako ona pridonosi uspjehu na poslovnom i privatnom planu.

No,održavanje mladolikog izgleda i zavidne figure nije besplatno. Prosječna Britanka na preparativnu i dekorativnu kozmetiku prosječno potroši oko 600 funti godišnje, odnosno oko 50 funti mjesečno. Ukupno na 'beauty rutine' žene potroše oko 22 minute dnevno, tj. čak pet dana godišnje.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!