Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Pedijatrija

Beba od 5 mjeseci ima proljev 9 dana

Objavljeno: 16.05.2017.

Poštovani, beba od 5,5 mjeseci ima proljev 9 dana. U 24 sata najviše je imala 7 stolica, od vodene do malo rijeđe, ponekad sluzave. U tih 9 dana bile su 3-4 normalne stolice. Pije Nan 1, a prije 3 tjedna počeli smo s kašicama: jabuka, mrkva, rižine pahuljice, banana. Po preporuci pedijatrice prešli smo na Nan bez laktoze, pije Waya lgg probiotik i Hipp ors 200 od mrkve. Vesela je, razigrana, nema temperature, pije, do jučer je jela normalno, a danas mlijeko slabije, a kašice hoće jesti. Traje li to već predugo i imate li kakvu preporuku? Hvala

Smješteno u Pedijatrija

Poštovana, infektivni proljev se nekada može rastegnuti, i do 2 tjedna. Bitno je da dijete ne gubi na tjelesnoj masi, hoće jesti, a poduzeli ste i sve potrebne korake da se sve smiri. Dalje nastaviti mlijeko bez laktoze, probiotik. Izbjegavajte u hrani voće koje ima puno koncentriranih šećera (kruške, šljive, marelice) kako bi se proljev što prije zaustavio. 

Ako se isto nastavalja usprkos svemu, učinite stolice mikrobiološki na analizu, te neka Vas pedijatar uputi dječjem gastroetnerologu. 
Slična pitanja