Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Trudnoća

Beta HCG se nije udvostručio, a GM nije naraso

Objavljeno: 27.06.2017.

Poštovani, nakon tri godine pokušavanja ostala sam spontano trudna. U 6. tj+2 sam dobila sukrvicu i otišla na hitnu, gdje mi je napravljen uzv i beta. Beta 2900 (oko 18h), a na ultrazvuku se vidio GM 7 mm unutar maternice, te žuto tijelo na jajniku. Rečeno mi je da je beta previsoka s obzirom na to da se vidi samo GM. Nakon 2 dana beta 3700 (oko 7:30 h). GM i dalje samo 7 mm. Rečeno mi je da sumnjaju da će se trudnoća uopće održati jer se beta nije poduplala i GM nije narastao, ali da se nikad ne zna. Preporučena mi je kontrola za tjedan dana. Krvarenja više nema. Jako sam zabrinuta. Postoji li nada da ovo završi pozitivno? Što se tiče bete nije prošlo 48 h. Prije 2 mjeseca imala sam biokemijsku trudnoću, tako da od početka ove koristim duphastone.

Smješteno u Trudnoća, Ginekologija
Sa 6+2 tj se na UZV mora vidjeti i odjek embrija, a u najvećem broju slučajeva i kucajevi srca fetusa. Duphaston koristite do idućeg UZV. Istina je da je mala nepodudarnost UZV nalaza, trajanja trudnoće i beta HCG, ali moguće j  i da je trudnoća manja od početka.
Do procjene uspješnosti trudnoće još ćete morati malo pričekati do iduće kontrole, onda bi se već definitivno moglo reći kakva je situacija.
Slična pitanja