Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Često pričam sama sa sobom

Objavljeno: 15.04.2019.

Često se zanesem i pričam sama sa sobom npr. (prije nego što sam odlučila da vam se obratim zamišljala sam kako bi to izgledalo i ja sam vam "objašnjavala" cjelokupnu ovu situaciju) i neprestano sam zamišljena. Prijatelji mi često kažu da se ponašam kao izgubljena i užasno mi je neugodno zbog toga. Ne znam što da radim, samoj sebi govorim zašutii i što ti je... Ne znam je li to normalno i kako da prestanem s tim?

Smješteno u Psihološki problemi

Ne mogu vam sa sigurnošću reći o čemu se radi, jer se mi napisali premalo informacija. Imam još puno pitanja za vas. Nisam razumjela u potpunosti na koji način se odvijaju ti razgovori u vašoj glavi.
Ono što je uobičajeno za ljude je da u glavi vrte moguće scenarije i ponekad uvježbavaju razgovore s ljudima. Naprimjer, ako želimo nešto reći prijateljici što nas muči ili ako joj želimo reći da nam se neko njezino ponašanje ne sviđa onda je česta pojava da u glavi odvrtimo ono što joj želimo reći jer na taj način čujemo sami sebe i provjeravamo je li taj govor dobar ili ne.
Ukoliko su ti vaši unutarnji razgovori česti i ometaju vas u svakodnevnom životu, a sami kažete da si često govorite "šuti" onda bi bilo dobro ispitati o čemu se tu radi.
Bilo bi dobro napraviti psihodijagnostički pregled. Možete privatno ili će vas liječnik opće prakse uputiti gdje ćete to napraviti.

Slična pitanja