Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Je li se moj pobačaj mogao spriječiti?

Objavljeno: 02.12.2019.

Imam 36 godina i dva poroda bez komplikacija. Jedan prije 17,a drugi prije 8 godina. 27.11 sam imala spontani pobačaj u 13+6 tjednu. Počelo je s bolovima u leđima i trbuhu i 26.11 odlazim kod svog ginekologa. Na uzv beba je živa, srce radi ja zatvorena. Nakon što mu kazem da imam temperaturu on odgovara da je to viroza vraća me kući s uputnicom da ujutro vadim krv i mokraću. U noći se bolovi pojačavaju, idem na hitni ginekološki tu me dr. pregleda, beba živa, srce kuca, ja zatvorena. Daje mi venozno buscol koji ne pomaže i pušta me kući s temperaturom 38,3 i bolovima. Nakon njenog prrgleda ja prokrvarim. Dođem kući, samo što legnem pukne mi plodna voda. Vraćam se na hitnu i dok su me skinuli plod je već izašao. Vade mi krv crp 180 leukociti 28.7. Ja sam se sama očistila ali me šalju i na kiretažu. U bolnici 6 dana primam venozno medazol i klavocin. Zanima me dali se moj pobačaj mogao spriječiti i dali je napravljen propust kod mog ginekologa i ginekologa na hitnoj koji me šalje kući gdje ja sat nakon što mi je ona rekla da sam s ginekološke strane uredna, da je s bebom sve u redu, ja prokrvarim i dobijem spontani. Phd nalaz još čekam. Da nadodam 18.11 je došao nifty nalaz koji je bio uredan.

Smješteno u Ginekologija

Ovo sve što ste opisali znači da ste imali akutnu infekciju, sad je pitanje čega - urotrakta, respiratorni infekt. Vaš ginekolog Vas je uputio na pretrage, nažalost niste ih uspjeli napraviti na vrijeme. S ginekološke strane kad nema bolova pri pregledu maternice, dijete živo, nema traga krvi, mi nemamo drugo nego zaključiti da je s naše strane sve u redu.
Brz razvoj događaja doslovno u manje od 24 sata znači da  bi se najvjerojatnije ovo sve dogodilo i da ste krenuli s nekom terapijom za upalu. Sad je pitanje bi li se išta spriječilo i da ste taj dan počeli piti antibiotike, a pitanje je bi li se i pogodio pravi antibiotik. Kad krvarenje stane, napravite analizu urina i cervikalne briseve. Na  nalazu posteljice će se vidljeti moguć uzrok pobačaja (ako je bila upala ovojnica npr.).

Slična pitanja