Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Ginekologija

Miom ili tumor nisu nikako posljedica bilo kakve infekcije

Objavljeno: 15.05.2019.

Imam 24 god, zadnja menstr. bila 26.4. Prije 3 god dijagnosticirani PCO na temelju nalaza hormona, no na uzv jajnici nemaju oblik policističnih, normale su veličine kao i maternica i endometrij. Koristila sam hormonsku terapiju(Axira35) 6 mj, nakon čega se sve vratilo u normalu,imam ovulacije i redovite menstr. Zadnji nalaz hormona rađen na zadnji dan ciklusa, 9.mj 2018.: prolaktin 140,20mIU/L(108.78-557.13), FSH 4,12 IU/L, LH 2,28 IU/L, estradiol <37 pmol/L, testost.1,54nmol/L (0.52-1.72),TSH 1,43 mIU/L(0,35-4,94). Je li to u redu za normalno začeće? Uzv i Papa uvijek su bili uredni, zadnji pregled prije 3 mj također. Liječila sam upalu rodnice prije 3 tjedna sa canestenCombi, a sada imam uroinfekt, krv i baterije u urinu. Zbog navedenog sam otišla na rutinski ginekološki pregled,a na uzv je doktor vidio nešto na maternici. Radio je i color dopler koji je negativan. Kaže da ne zna o čemu se točno radi, a tvorbu je specificirao kao hiperehogeni odjek. Što je to?Je li moguće da se radi o miomu/tumoru ili o posljedici gljivične infekcije? Kako se liječi? Može li utjecati na plodnost?Je li ta pojava karakteristična za žene s PCO? Mama i baka operirale su miom na maternici, imale su i ciste na jajnicima pa sam zbog toga jako zabrinuta. 

Smješteno u Ginekologija

Laboratorisjki nalazi su uredni. Hiperehogen odjek na (u??) maternici, može biti miom, polip. Bez nalaza, ili slike mi je nemoguće dati mišljenje. Miom ili tumor nisu nikako posljedica bilo kakve infekcije. Napravite kontrolu UZV kako vam je preporučeno.
 

Slična pitanja