Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Muči me kontantan strah od bolesti

Objavljeno: 26.03.2020.

Imam 23 godine, 174 cm i 70 kg. Pušim svakodnevno i ponekad pijem alkohol. Bila sam na pregledu kod neurologa koji me uputio na MR glave, oftamologu i snimanje vratnih žila, pretrage još nisam obavila jer je teško doći na red, a ja sam sve više u strahu. Prije 3 godine imala sam prvi napadaj panike zbog kojeg sam bila van sebe međutim nakon toga se to jako prorijedilo. Danas ih više nemam ali me muči konstantan strah od bolesti i da se u mom tijelu događa nešto a da ja neću na vrijeme saznati i imam strašan strah od smrti, nekad se bojim zaspati jer mislim da se ujutro neću probuditi. Također imam problema sa vrtoglavicom, glavoboljom (nekad samo na desnoj strani), a nekad po cijeloj glavi jak pritisak uz zujanje u ušima. Isto tako imam problema sa derealizacijom. Po prirodi sam jako osjetljiva samo što to ne volim pokazivati. Molim Vas za savjet kako dalje.

Smješteno u Psihološki problemi

Iako iz Vašeg pisma stječem dojam da ste anksiozni mislim da je dobro što obavljate preglede na koje ste upućeni. Uvijek je dobro isključiti fizičke uzroke tegoba a tek potom vidjeti jesu li neki simptomi koje opisujete psihičkog podrijetla.
Dugotrajna anksioznost zaista može jako iscrpiti čovjeka i ometati njegovo svakodnevno funkcioniranje. Strahovi koje opisujete su u nekoj mjeri normalni za svakoga od nas, no kada su izraženi kao kod vas tada bi bilo dobro potražiti pomoć stručnjaka. Neovisno o podrijetlu vaših tegoba, svakako smatram da bi bilo dobro da se obratite psihoterapeutu kako bi vam pomogao u nošenju sa svim strahovima koje osjećate. 
Šaljem vam podršku.
 

Slična pitanja