Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Ono što osobu čini lijepom je i njezin karakter

Objavljeno: 16.09.2016.

Pozdrav, imam veliki problem sa ljepotom, ali ne unutarnjom već vanjskom, znači ovako... Ja sebe konstantno vidim u licu kao ružnu osobu, da nisam lijep dok se smijem da jednostavno nisam u licu lijep i opterećujem se tuđim mišljenjima. Molim vas pomoć. 

Smješteno u Psihološki problemi
Nekada sam i sama imala poprilično nisko mišljenje o svom fizičkom izgledu ali sam s vremenom primijetila da se moje mišljenje ne podudara s mišljenjem ljudi oko mene. Ja ne znam kako ti izgledaš, ali ti mogu reći da svatko od nas vanjsku ljepotu gleda na drugačiji način. Ono što je meni lijepo možda nije lijepo i mojoj prijateljici i obrnuto. Sigurno ti se nekada dogodilo da je neka osoba tebi bila lijepa a nekome drugome nije. Svakome je bitno nešto drugo kada je u pitanju vanjski izgled - netko voli visoke, netko niske, nekome se više sviđaju plavi a nekome crni, netko voli mršave a netko punije... Osim toga ono što osobu čini lijepom je i njezin karakter. Da li bi ti se ikada svidjela osoba koja je lijepa izvana ali nije dobra osoba? Vjerojatno ne bi. Da li si ikada upoznao osobu koja možda nije toliko fizički lijepa ali je njezin karakter čini lijepom? Vjerojatno jesi. Puno stvari čini našu ljepotu a fizički tj. vanjski izgled je samo jedna od njih.
Moj savjet je da pročitaš slijedeći članak: http://ordinacija.vecernji.hr/budi-sretan/sretno-dijete/fizicki-izgled-i-mladi/ koji bi ti mogao pomoći da malo drugačije počneš gledati na ljepotu.
Također bi ti savjetovala da napraviš jednu listu svega što ti se na tebi sviđa: od fizičkih osobina do onih unutarnjih. Neka taj popis bude dugačak. Stavi ga na vidljivo mjesto i svaki dan se podsjeti kako imaš jako puno lijepih karakteristika. Nitko od nas nije savršen - ali to ne znači da te nasavršenosti nisu lijepe i da nas ne čine posebnima, zar ne?
Slična pitanja