Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi sa štitnjačom

Ovakvi nalazi nažalost upućuju na vjerojatan recidiv tumora!

Objavljeno: 03.04.2012.

Imam 46 godina i 2007. mi je dijagnosticiran papilarni Ca štitnjače te mi je učinjena totalna tireoidektomija. Prije 3 mjeseca nalazi su mi bili ovakvi : FT4-17,67; FT3-4; TSH-0,028; Tg-0,2 ; TgAt-11,31. Sada su mi nalazi ovakvi : FT4-16,79 ; FT3-5,05 ; TSH-0,017 ; Tg-2,8 ;TgAt-33,66. Za mjesec dana sam naručena na terapiju jodom, molim vas za Vaše mišljenje.

Poštovana,
ovakvi nalazi nažalost upućuju na vjerojatan recidiv tumora. Mislim da scintigrafija neće ništa pokazati jer najčešće metastaze papilarnog karcinoma štitnjače ne upijaju radioaktivni jod.
Pretraga koja je Vama potrebna je dobar ultrazvuk vrata sa ev. ciljanom citopunkcijom suspektnih čvorova i potom je potrebno odstranjenje tih čvorova.

Slična pitanja