Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Partner bira samozadovoljavanje radije nego seks sa mnom

Objavljeno: 26.09.2019.

Partner i ja imamo velikih problema u krevetu. Živim s njim odnedavno, dobro se slažemo van spavaće sobe, sve odlično funkcionira, imamo bebu od osam mjeseci. Ali on se konstantno samozadovoljava, ja znam da to svi rade i mi žene, ali mi je nelogično da će on radije izabrati to umjesto seksa sa mnom. Sa mnom spava jednom u tjedan dana, a samozadovoljava se gotovo svaki. Pokušala sam pričati s njim i uporno sve negira, ne želi se otvoriti da kaže u čemu je problem. Ne znam više što da radim i kako da pristupim tome. Meni nedostaje seks i kad god nešto pokušam, on mora u wc, on mora na posao, uvijek neki izgovor. Što mislite u čemu je problem?

Smješteno u Psihološki problemi

Mogli bismo nagađati koji je uzrok vašem problemu satima i vjerojatno opet nećemo pogoditi u čemu je stvar. Možda nije uopće neki problem već je jednom tjedno vašem partneru dovoljno u zadanim okolnostima. Kad kažem u zadanim okolnostima mislim na tempo u danu, brigu oko male bebe, umor, posao itd. Mnogi muškarci izjavljuju da im je samozadovoljavanje kao pražnjenje nakupljene napetosti ili oslobađanje viška energije. Kažu da se doslovno isprazne. Traje iznimno kratko, gotovo sportski, rekla bih, dok je seksualni odnos s partnerom nešto potpuno drugačije iskustvo. Ono iziskuje predanost partneru, intimnost, bliskost, vrijeme, pažnju i tjelesni napor. 
Nije rijetkost da se spolni odnosi poremete kod parova s malom djecom. Ako vam je prije dolaska djeteta seksualni život bio češći i u tome ste oboje uživali vjerojatno je to bilo tako, jer ste bili slobodni i imali ste svo slobodno vrijeme za sebe.  Iako ste vi spremni i željni seksualnog odnosa u ovom trenutku mnogi nisu u takvim okolnostima. Parovi često izjavljuju da imaju rijetke spolne odnose od kad su dobili djecu, ali to najčešće opravdavaju razlozima koje sam gore navela, umorom i nedostatkom vremena. Čak kažu da im je jednom tjedno i dovoljno.
Jedino što možete je razgovarati s partnerom i navesti mu svoje strahove, pitanja i nedoumice. Ako i dalje ostane pri istom odgovoru onda mu pokušajte vjerovati, jer daljnja pitanja i inzistiranje na pronalasku razloga može samo produbiti problem. Ponekad je dobro ne inzistirati na seksu, jer to može stvoriti pritisak kod partnera. Pustite ga da mu samom dođe želja. Pokušajte ga masirati, maziti, grliti, ali nemojte pokušavati korak dalje. Za dan, dva opet isto pa čekajte njega da on iskaže želju za seksom. 
Niste naveli jeste li oboje zadovoljni seksualnim odnosom kad se dogodi jednom tjedno ili je nezadovoljavajuć za oboje ili jedno od vas dvoje. Kako god, dugoročno gledano nije dobro da je itko od vas dvoje nezadovoljan pa ako nezadovoljstvo potraje bilo bi korisno potražiti pomoć seksualnog terapeuta.

Slična pitanja