Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi sa štitnjačom

Premalo hormona štitnjače - hipotireoza

Objavljeno: 21.04.2011.

Imam 32 godine i pripremam se za VTO. Rađeni su mi hormoni 3. dan ciklusa i izgledaju ovako ESTRADIOL- 38 R.V. (46-607), TESTOSTERONE-0.10 R.V. (0.22-2.9), T3-1.34 R.V. (1.30-3.10), T4-55.2 R.V. (66.0-181.0), TSH-9.95 R.V. (0.27-4.20), TG tireoglobulin-3.70 R.V. (1.40-78.00), anti TPO-8.88.

Poštovana, iz Vaših nalaza se može zaključiti da imate hipotireozu, dakle bolest u kojoj štitnjača proizvodi premalo hormona štitnjače. Da bi postupak uspio najbolje bi bilo da započnete nadomjesnu terapiju Euthyroxom (čiju dozu treba istitrirati) i da se vrijednost TSH kreće oko 1,5....

Slična pitanja