Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Psihološki problemi

Zanima me postoji li mogućnost da imam poremećaj pažnje

Objavljeno: 07.09.2018.

Pozdrav. Zanima me postoji li mogućnost da imam poremećaj pažnje (ADD), a da kao mlađa nisam obraćala pažnju na probleme. Teško mi je razmišljati (prazna glava), često se isključujem (mentalno, nenamjerno), kada sam među ljudima nestrpljiva sam i kao mi ometaju mir, smeta mi i TV kada nešto radim. Sporo čitam (isključivanje, zamišljanje ili pozornost na nečem drugom) i često nemam pojam o vremenu. Kod čitanja ili razmišljanja na silu (pod pritiskom) bude mi čudno u glavi ili me boli i budem izritirana. Pazim na prehranu i blago vježbam (162 cm/51 kg), nisam pod stresom i imam 19 godina. Zanima me može li negdje obaviti snimak mozga (razine aktivnosti po područjima) jer mi se čini da slabije funkcioniram u onome za što je zaslužan prednji dio mozga i teško mi je stimulirati ga. Ili se obavlja nekakav test? Željela bih nešto poduzeti, ovako imam osjećaj kao da ništa ne postižem ili ne stignem.

Smješteno u Psihološki problemi

Poštovana,
savjetujem vam da porazgovarate sa svojim liječnikom opće prakse o vašim problemima i da zatražite uputnicu za neuro-psihološku dijagnostiku. 
Kad dobijete rezultate timske obrade stručnjaci će vas uputiti što i kako dalje. 
Ukoliko se pokaže neki neurološki problem u pozadini onda ćete sa specijalistom to dalje rješavati. Ukoliko imate ADD postoji niz tehnika i alata za olakšavanje učenja i funkcioniranja u svakodnevnom životu, a to ćete opet dobiti od stručne osobe.