34 posto žena provjerava Facebook odmah nakon buđenja

zena, nevjera, laptop, racunalo, internet

Društvene mreže postale su jednakom ovisnošću kao i droge, pokazala je anketa korisnika.

Facebook, jedna od poznatijih društvenih mreža, ima 400 milijuna korisnika, a ovaj se impozantni broj svakim danom povećava. Upravo mnoge osobe koje nekoliko puta pregledavaju "što se događa" same za sebe tvrde kako su ovisne o Fejsu.

U anketi koju je provela tvrtka Oxygen Media, a koja je obuhvatila preko 1.600 žena, njih je 39 posto priznalo kako su ovisne o Facebooku. Najveći dio ovih ispitanica mora provjeriti što su propustile rano ujutro, čak i prije nego što se zapute u kupaonicu!

Iznenađujuće je što se 20 posto žena budi usred noći kako bi mogle provjeriti svoj profil. Noć je omiljeno vrijeme i za 37 posto ispitanica koje su često zaspale s mobitelom u ruci, pokušavajući napisati koju SMS poruku.

Mnogi kritičari interneta i svih "društvenih prijetnji" koje on povlači sa sobom tvrde kako je online komunikacija u velikoj mjeri istisnula onu offline. Podaci ove ankete podupiru takvu teoriju, jer je 57 posto ispitanica priznalo kako češće razgovaraju s prijateljima na internetu nego licem u lice.

Ako ste i vi ovisni o internetu ili društvenim mrežama, stručnjaci tvrde kako postoji nada. Kao i kod bilo koje druge ovisnosti, prvi i najvažniji korak je priznati da imate problem. Pokušajte ograničiti vrijeme korištenja online sadržaja, pratite koliko minuta provodite na Facebooku i sličnim mrežama i zadajte si maksimalno vrijeme, koje ne smijete prekoračiti. Jedan od ciljeva je njegovati komunikaciju uživo s drugima.

 K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!