Besplatno vježbajte jogu u zagrebačkim parkovima

joga

Obogatite svoj duh i dovedite tijelo u bolju formu vježbanjem joge do kraja ljeta.

Besplatno vježbanje joge organizirano je za građane Zagreba na četiri lokacije od 1. srpnja do 1. rujna srijedom ili subotom, i to u parku Maksimir, na Zrinjevcu, te jezerima Jarun i Bundek. Vježbe vode instruktori Joge u svakodnevnom životu.

Sudjelovati u vježbanju mogu svi, nisu potrebne prijave ni predznanja, nužna je samo dobra volja, ugodna odjeća i obuća, uz obaveznu prostirku.

Lokacije:

  • Park Maksimir – kod velike pozornice, ispod trećeg jezera,  srijedom od 07,00 do 08,00 sati
  • Zagreb, Centar – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Paviljon Zrinjevac, srijedom od 07,00 do 08,00 sati
  • Jarun -  livada uz Aleju Matije Ljubeka (između ulaza Hrvatskog sokola i ulaza Hrgovići), srijedom od 07,00 do 08,00 sati
  • Bundek – kod jezera, subotom od 18,00 do 19,00 sati.

Sve informacije na info telefonima 091/461 33 58 i 091/461 33 58.

Obogatite svoj duh i dovedite tijelo u bolju formu!

Više o jogi

Joga, što na sanskrtu znači jedinstvo, drevna je tehnika koja u sebi spaja fizičko vježbanje i vježbe disanja. Naučit ćete disati svjesno i kvalitetno, što je najvažnije sredstvo za transformaciju tijela, uma i emocija. Nakon nekog vremena bit ćete razgibani i u boljoj formi, smireniji, imat ćete više energije i jači imunitet.

Ova drevna istočnjačka vještina pospješuje varijabilnost srčanog ritma (HRV) što je sigurni znak srca koje puca od zdravlja, a određene joga poze (ratnik i drvo) mogu ublažiti simptome astme i olakšati život oboljelim osobama. Joga pomaže tako što nas uči pravilnom disanju, istezanju, pravilnom držanju, opuštanju i meditaciji. Prethodna su istraživanja dokazala kako ona može sniziti rizik od srčanih bolesti, pa čak i pobijediti nesanicu.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!