Blagdanska prognoza: topli vikend nakon toplog Božića

Božić toplo vrijeme snjegovići pijesak shutterstock 353685872

Ni sami nismo sigurni je li vani ljeto ili zima, samo je važno da je Božić ovdje!

Zaboravimo bijeli Božić i jutro puno snijega, bolje bi nam bilo da pripremimo sunčane naočale. Vjerujemo da će vam i one super stajati uz božićne kapice, a moći ćete možda hodati i samo u ružnim božićnim puloverima! Kako god bilo, Božić nam je pred vratima, ali i sunce, iako će izgleda magla svojom pojavom pokušati zamijeniti snijeg.

Zbog izostanka značajnijeg vjetra ponegdje će se javljati magla i niski oblaci, no ozbiljnijih oborina ne samo da neće biti nego će zbog anticiklone zaobilaziti naše područje u luku od nekoliko tisuća kilometara, naglasili su na Crometeo.hr.

Badnjak

Danas se u unutrašnjosti ne očekuje niti kiša niti snijeg, već natprosječno toplo i sunčano, iako nešto hladnije nego u utorak i srijedu. Jednako toplo vrijeme se može očekivati južnije od Šibenika, dok će na sjevernom dijelu Jadrana i na otocima Kvarnera biti promjenjivo oblačno, uz mogućnost kiše.

Božić

Petak (Božić) donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro će u zaobalju mjestimice biti magle, a promjenjiva naoblaka moguća je na sjevernom Jadranu još ujutro. Noću tiho, danju će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će u drugom dijelu dana ponegdje na moru Dalmacije biti pojačan. Najviše dnevne temperature većinom od 11 do 18°C, istaknuo je Crometeo.hr.  

S druge strane u unutrašnjosti možemo očekivati povećanje magle jer dolazi do temperaturne inverzije. Upravo ta magla može značiti i nešto niže temperature, no i da sunca neće biti.

Ako se u nekom danu razvedri i pojavi se sunce onda možemo računati na malo toplije vrijeme tijekom dana. No, čini se da baš i nećemo vidjeti puno sunca, objasnili su na Crometeo.

Vikend

Temperature će na Jadranu biti od 13 do 19°C, a biti će pretežno sunčano – dok se bez značajnog vjetra očekuje čak sve do Stare godine. U unutrašnjosti će biti slična situacija, no s nešto nižim temperaturama, kako god – cijeli će vikend ostati suho.

Bijeli Božić neće imati čak ni planinski krajevi Hrvatske što je rijetkost. Inače je mogućnost za bijeli Božić kod nas i nizinama oko 20%, ali evo već nekoliko godina zaredom ništa od toga, naglasio je Crometeo.

Foto: Shutterstock

G. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!