Časopis u kojem kilogrami nisu važni, a modeli su obli

just as beautiful

Na svjetlo dana je izašao prvi broj britanskog lifestyle časopisa "Just as Beautiful", posvećenog krupnijim ženama.

Uredništvo ističe kako na strancima ovog časopisa nema mjesta za mršavice. Svi modeli nosit će konfekcijski broj 42 i veći!

Riječ je o magazinu Just As Beautiful koji je namijenjen oblijim ženama s fonfekcijskim brojem od 42 do 50, a uredništvo časopisa u svojim editorijalima neće koristiti mršavije modle. 

Magazin će pokrivati standardne teme kao što su moda, kuhanje i zdravlje, ali na njegovim stranicama neće se moći naći nikakvi savjeti za mršavljenje. Tjelovježba i rekreacija bit će uključene u njegov sadržaj, ali savjete u stilu 'kako izgubiti pet kilograma u tri dana' u ovom časopisu nećete naći. 

Krupniji modeli koji će krasiti modne editorijale i naslovnicu časopisa navadno neće biti podvrgnuti nikakvim Photoshop korekcijama.

"Ako si žena koja nosi konfekcijski broj 46, sigurno želiš u ruke uzeti časopis koji te neće na svakoj stranici podsjećati da si prevelika i da trebaš na dijetu. Ili ti nabijati osjećaj krivnje jer ne nosiš broj 34", smatra glavna urednica Sue Thomason (konfekcijski broj 48). 

"Želimo da naše čitateljice znaju da ne moraju promijeniti svoj izgled i uklopiti se u neke kalupe kako bi bile sretne. Fizičku pojavu treba jednom za svagda vratiti tamo gdje i spada - u područje zabave, gdje se nalaze moda i šminka. Ako se zbog vlastite pojave osjećate anksiozno, onda je vrijeme da promijenite način na koji razmišljate, a ne kako izgledate", smatra Thomason. 

Izvor: Net.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!