Poliklinika Bilić Vision otvorila vrata proširenog centra

bilic.JPG

Poliklinika Bilić Vision otvorila je svoje novouređene i proširene prostore centra za oftalmologiju, ortopediju i internu medicinu s pripadajućim laserskim centrom te tako predstavila jednu od najmodernije opremljenih medicinskih ustanova u gradu Zagrebu.

Polikliniku Bilić Vision, privatnu medicinsku ustanovu koja početkom sljedeće godine slavi i 15 godina svoga rada, svečano su otvorili predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović i osnivači Ustanove, dr.sc. Nadežda Bilić, oftalmolog, specijalist za bolesti prednjeg segmenta oka i refraktivnu kirurgiju, te prof.dr.sc. Ranko Bilić, ortoped, subspecijalist za šaku i traumatologiju.

Službeno otvorenje Poliklinike Bilić Vision

U 15 godina svog postojanja, Poliklinika Bilić Vision može se pohvaliti sa 17.000 registriranih pacijenata. Sada oni mogu dobiti još bolju zdravstvenu uslugu na 240 m² preuređenog prostora Poliklinike na Ksaverskoj cesti, sa četiri ambulante, tri čekaonice, operacijskim traktom s moderno opremljenom operacijskom salom, sterilizacijom, pripremom pacijenata i stacionarom. Posebno je izdvojen dio za lasersko skidanje dioptrije, opremljen najnovijom tehnologijom lasera i popratne  aparature. 

Zahvaljujući novoj tehnologiji u Poliklinici Bilić Vision moguće je napraviti korekciju vidne oštrine najmodernijom kompjuteriziranom tehnologijom, naočalama, kontaktnim lećama ili laserskim skidanjem dioptrije. Uz dijagnostiku i liječenje povišenog očnog tlaka korištenjem očnog CT-a i kompjuteriziranog vidnog polja, u Poliklinici se ambulantno operira siva mrena (katarakta) u kapljičnoj anesteziji suvremenom metodom uz pomoć ultrazvuka. Moguće je dijagnosticirati i suvremeno liječiti, bilo injekcijama ili laserom, degenerativne bolesti mrežnice, poremećaje oka kod dijabetičara te operacijski i laserski liječiti komplikacije šećerne bolesti na oku. Poliklinika je u mogućnosti liječiti i najkompleksnije bolesti oka, kao što su operacije odljepljenja mrežnice, krvarenja u oku koja se javljaju najčešće kod bolesnika sa šećernom bolesti, ali i druge cirkulacijske i degenerativne bolesti oka.

"Ponosni smo da u našoj Ustanovi možemo pružiti vrhunsku medicinsku uslugu svojim pacijentima, kako oftalmološkim, tako i ortopedskim. Rezultat je to stalnog praćenja struke, ulaganja u znanje djelatnika svih profila te posebne posvećenosti potrebama pacijenata. Pacijenti su to već prepoznali, o čemu svjedoči i preko 17.000 registriranih pacijenata – korisnika usluga naše Poliklinike", izjavila je prilikom otvorenja dr.sc. Nadežda Bilić, jedna od vodećih refraktivnih kirurga u regiji i osnivačica Poliklinike.

Iako je oftalmologija glavna djelatnost ove medicinske ustanove, Poliklinika je registrirana i za ortopediju, pa se shodno tome u Poliklinici Bilić Vision mogu dijagnosticirati i sve bolesti lokomotornog aparata, obavljati zahvati na šaci, laktu i stopalu koji ne zahtijevaju korištenje opće anestezije te se mogu provoditi i svi oblici konzervativnog liječenja  ortopedskih bolesti.

Osim trenutnog predsjednika, otvorenju je nazočio i predsjednik u bivšem mandatu, Stjepan Mesić, te glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, uz mnoga poznata lica iz svijeta zdravstva sporta i umjetnosti.

Osnivači Poliklinike

Osnivači Ustanove su Prof. dr. sc. Ranko Bilić ortoped, subspecijalist za šaku, te subspecijalist za traumatologiju, redoviti sveučilišni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i član Medicinske akademije, te dr. sc. Nadežda Bilić, oftalmolog, specijalist za bolesti prednjeg segmenta oka i refraktivnu kirurgiju.

Prof. Ranko Bilić stalno je zaposlen u KBC-u, Zagreb, u Klinici za ortopediju na Šalati te na Medicinskom fakultetu.

Dr. sc. Nadežda Bilić je nakon 20 godina provedenih u javnom zdravstvu, radeći na Očnoj klinici KB Sestara milosrdnica, odlučila otvoriti vlastitu zdravstvenu ustanovu i primijeniti sva stečena znanja u  liječenju privatnih bolesnika.

Oboje liječnika, iza kojih stoji rad od 35 godina u hrvatskoj medicini, su  poznati i priznati stručnjaci kako u  hrvatskoj medicini tako i šire u regiji, a prof. Bilić i u svjetskim razmjerima. Članovi su brojnih domaćih i međunarodnih udruženja iz svojih područja te redovno nastupaju na domaćim i međunarodnim kongresima kao aktivni sudionici ili kao pozvani predavači.

Prof. Bilić i Dr. Bilić, tijekom svog bogatog medicinskog staža, uspješno su liječili brojne političare, suce, akademike, pisce, slikare, glazbenike, kao i sve druge kojima je njihova pomoć bila potrebna.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!