Treba li provoditi obavezno testiranje na spolne bolesti kod mladih?

tinejdzerica, djevojka, krevet, seks, mladi par, studentica

Treća po redu spikaonica održat će se 25. veljače u II. gimnaziji pod stručnim vodstvom prim mr. sc. Nives Šikanić-Dugić, spec. ginekologije i prof. dr. Mihaela Skerleva iz Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Zagreb,

Nakon dviju uspješnih debatnih spikaonica (na temu spolne odgovornosti te cijepljenja protiv HPV-a) u organizaciji zdravstvenog portala Ordinacija.hr, Večernjeg lista te Mega produkcije, na red su došli učenici II. gimnazije iz Zagreba koji će se okušati u umijeću debatiranja o tome treba li provoditi obavezno testiranje na spolne bolesti kod mladih. O ovoj će temi rasporavljati uz licencirano vodstvo stručnjaka Hrvatskog debatnog društva, ali i stručnjaka: prim mr. sc. Nives Šikanić-Dugić, spec. ginekologije i prof. dr. Mihaela Skerleva iz Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Svi su pozvani na spikaonicu, koja će se održati u prostorima II. gimnazije od 19 sati, a u ulogama ambasadora ovog će se puta naći Joško Lokas i Marijo Možnik.

U nizu debatnih radionica naziva "Spikaš o svemu, spikaj i on njemu" zagrebački gimnazijalci raspravljaju o spolno odgovornom ponašanju, spolno prenosivim bolestima i svojim pogledima na veze. Projekt podržavaju Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Gradski ured za zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Tosama, Sandoz i Hrvatska liga za borbu protiv raka.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!