Twitter: Tvitovima do boljih ocjena na faksu

twitter

Ako vaš tinejdžer puno vremena provodi na internetu i društvenim mrežama, nemojte mu braniti virtualno druženje. Američko istraživanje je pokazalo kako na ovaj način mladi mogu poboljšati svoj proces učenja i imati bolje ocjene.

Stručnjaci Sveučilišta južne Dakote su u svoju studiju uključili 125 brucoša, od kojih je 70-ero koristilo Twitter za razne akademske diskusije, dok su preostali studenti pripadali kontrolnoj skupini.

Oni studenti koji su koristili Twitter su u većoj mjeri bili angažirani za učenje, poboljšali su svoj kontakt s predavačem i kolegama, a ujedno su i imali bolje ocjene na kraju semestra nego ispitanici kontrolne skupine.

"Ideja da se angažman studenata može povećati izvan predavaonice korištenjem tehnologije je jedno od ključnih otkrića", tvrdi Greg Heiberger, jedan od autora istraživanja objavljenog u časopisu Journal of Computer Assisted Learning.

Twitter je besplatna društvena mreža i mikroblog alat koji omogućava svojim korisnicima da čitaju tuđe i šalju svoje mikrotekstualne unose, takozvane tvitove. Osim na Facebooku (http://www.facebook.com/#!/pages/wwwordinacijahr/97518818695), Ordinaciju možete pratiti i na Twitteru (http://twitter.com/ordinacijaHR).

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!