Zašto zaštita osjetljivih dijelova može spasiti vašu kožu?

lijepa žena u fotelji

Nije svaka koža ista. Neka su područja tanja i krhkija od drugih što ih čini još osjetljivijima na sunce.

Koža oko očiju, ušiju i usana posebno je osjetljiva jer su to područja koja često pogađaju stanja poput herpesa.

Ironija je da su upravo ova osjetljiva područja najzanemarenija kad je riječ o zaštiti od sunca. Tko od nas nije natopio vrhove ušiju ili nosa zaštitnim sredstvom i zadobio je opekline? No zaštita osjetljive kože od UV zraka nije potrebna samo zbog opeklina, tankih linija ili bora – neadekvatna zaštita može imati ozbiljne posljedice po vaše zdravlje.

Oči: zaštita ogledala naše duše

Koža oko očiju je tanja i osjetljivija i kao takva podložnija utjecajima okoline i načina života kao što su sunce, umor i zagađenje i prvo je područje koje pokazuje znakove starenja (pozdrav borama u kutu oka!).

Karcinom kože na ovom području vrlo je stvarna prijetnja, a karcinom kapka čini ne beznačajnih 5-10 % svih karcinoma. Tome ide u prilog činjenica da često ne nanosimo zaštitno sredstvo na područje oko očiju jer može ući u oči, bockati ili čak peći – posebno ako se znojite ili plivate.

Iako je razumljivo da želite izbjeći nanošenje zaštitnog proizvoda na ovo područje, njegovo nekorištenje nije dobra ideja – zaštita osjetljivog područja oko očiju od štetnih UV zraka nije važna samo u borbi protiv znakova starenja, već je neophodna i za zdravlje vaše kože.

Ako vam je ta ideja još uvijek neprivlačna, isprobajte zaštitni proizvod visokog SPF-a primjeren očima koji ne ulazi u njih niti peče. Važno je napomenuti da su kreme za zaštitu od sunca ispitane pod oftalmološkim i dermatološkim nadzorom – i na osobama s kontaktnim lećama.

Novo UTRA zaštitno sredstvo La Roche Posay zamišljeno je da zadovolji potrebe osoba s osjetljivim očima i spriječi pečenje očiju pomoću svoje izuzetno otporne formule koja ne ulazi u oči i ima minimalan broj sastojaka. 

 Prati nas na Viber Public Chatu!