Žene se najviše brinu zbog svoje težine!

Vaga, debljanje, mrsavljenje, kilogrami

Anketa koju je provela tvrtka Philips u Velikoj Britaniji nad 3.000 osoba pokazala je kako se prosječna ispitanica najviše brine zbog širine svog struka i suvišnih kilograma.

Gotovo polovica je izjavila kako je težina vrlo bitna za njihovo zdravlje i dobrobit, usporedno s 27 posto žena koje plaću stavljaju na prvo mjesto.

Ispitanice su dvostruko sklonije crnim mislima kada su u pitanju učinci pretilosti na njihovo zdravlje za nekoliko godina, dok su brige zbog mogućnosti razvijanja malignih bolesti pale u drugi plan.

Dok žene najviše brine njihova težina, ona je problem za samo 36 posto anketiranih muškaraca. Njihove su misli gotovo jednako zaokupljene iznosom plaće (33 posto).

Unatoč galopirajućoj stopi pretilosti u ovoj zemlji i otvoreno priznatim brigama, većina ispitanika je optimistična kada je u pitanju njihova očekivana životna dob – nadaju se puhanju 79 svjećica na rođendanskoj torti. Tri posto vjeruju kako će doživjeti stotu, dok su mnogi uvjereni kako će znanost i medicina značajno napredovati i pružiti učinkovite lijekove u budućnosti kada se ozbiljno razbole.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!