Portugalski šef, Oliver da Costa otkriva tajnu koja nas sve zanima – kako savršeno ispeći omiljenu namirnicu mnogih
Diljem svijeta možete u malo boljem restoranu kušati biftek, ali iz nekog razloga ga je teško pripremiti u vlastitoj kuhinji.
Poznati šef iz Portugala, Oliver da Costa, vlasnik nekoliko restorana u Lisabonu otkriva sigurne trikove za pripremu ove namirnice i garantira da ćete biti zadovoljni.
Tehnike kuhanja koje svatko treba znati
Za početak napominje kako je važno meso prije pripreme neko vrijeme držati na sobnoj temperaturi kako ne bi bilo hladno. Vruća tava je također važan detalj, a biftek će ostati sočan ako ga režete na 3 mm – 5 mm nakon pečenja.
Osim izbora kvalitetnog i svježeg komada mesa, važno je koliko se dugo peče, a on savjetuje da to ne bude više od 2-3 minute sa svake strane.
Znate li što britanska kraljevska obitelj nikada ne jede?
A. A.
Foto: Shutterstock