Hrskava piletina iz pećnice

hrskava piletina

Kako dobiti hrskavu piletinu bez pohanja u ulju? U pećnici!

Piletina je bezmasno bijelo meso, čija se konzumacija preporučuje bez ograičeja. Često nismo svijesni koliko ovu nutritivno bogatu namirnicu "izmrcvarimo" nezdravim sastojcima kako bismo ju pripremili. Iako je popularno jelo, pohana piletina predstavlja najgori način pripremanja mesa za zdravlje našeg krvožilnog sustava i struka.

Donosimo vam recept kojim ćete dobiti isti okus - bez prženja!

Sastojci (za dvije osobe):

  • dva filea pilećih prsa
  • dvije žlice majoneze
  • sol i papar
  • začini po želji
  • krušne mrvice
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Pileći file prerežite na dva dijela, tako da dobijete dva tanja komada. U zdjeli pomiješajte malomasni jogurt, light majonezu i začine (origano, mažuran, čili, harisu, kurkumu, limunsku travu... što god odgovara vašem teku) te smjesom prekrijte piletinu. Prekrijte aluminijskom folijom i ostavite neka se marinira pola sata u hladnjaku.

2. Pileće filee uvaljajte u krušne mrvice i posložite u lim za pečenje odgovarajuće veličine koji ste prekrili pek-papirom. Preko mesa lagano prelijte dvije žlice maslinovog ulja.

3. Pecite 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Poslužite uz prilog i salatu.

Dobar tek!

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!