Tradicionalni recepti za lazanje rade se uglavnom od sastojaka koji su puni kalorija. Ali, samo s malom promjenom mogće je dobiti hranjivi i lagani obrok.
Ovaj recept je jednostavan te ne zahtjeva više od 15-20 vremena za pripremu. Lazanje može biti puno kalcija, proteina te nutritivnih vlakana.
Lazanje sa špinatom i gljivama
Sastojci:
- 4 šalice usitnjenoga špinata
- 2 šalice narezanih šampinjona
- ½ šalice pesta (domaći ili kupovni)
- ½ šalice mozzarele
- 1 paket ricotta sira
- 1 jaje
- ½ naribanoga parmezana
- 1 boca umaka od rajčice s niskim udjelom masti
- 1 paket spremnog tijesta za lazanje
Priprema:
1. Pomiješajte špinat, šampinjone i pesto u zdjeli.
2. Pomiješajte mozzarelu, ricottu i jaje. U posebnoj zdjeli pomiješajte dio pesto umaka zajedno s umakom od rajčice.
3. Mješavinu pesta i umaka od rajčice ravnomjerno podijelite po posudi za pečenje te na to stavite tijesto već spremno za lazanje. Na to premažite mješavinu sireva i pesto umaka sa špinatom i šampinjonima. Zatim opet stavite sloj tijesta. Nakon toga ponovno sloj špinata i pesta te umaka od rajčice. Potom tijesto te ga prelijte s ostalim umacima. Sve posujte parmezanom.
4. Pecite na srednje zagrijanoj pećnici, odnosno na 180º oko 45 minuta.
Dobar tek!
7 grickalica koje možete jesti i navečer
Foto: Shutterstock
M.S.