Prženi začinjeni slanutak - veganski recept za svačiji ukus

Shutterstock 267502805

Pripremite jednostavan veganski recept za prste polizati!

Umjesto slanutka može se koristiti i bijeli grah. Za slatku verziju slanutak ispecite na isti način, samo promijenite začine (dodajte vanilin šećer, malo soli, cimet i sl.) i na kraju prelijete s otopljenom čokoladom, izvadite “grudice” žlicom te ostavite u hladnjaku otprilike 2 sata.

5 razloga zbog kojih biste češće trebali jesti slanutak

SASTOJCI: 

  • konzerva skuhanog slanutka
  • ½ žličice dimljene paprike
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice brašna
  • ½ žličice soli, papra, ljute mljevene paprike (količinu odredite po želji)

Što jesti prije treninga ako ste vegan?

Priprema:

  • Dok se pećnica zagrijava isperite konzervu skuhanog slanutka. Osušite ga u krpi. U jednu zdjelicu stavite sve začine i pomiješajte.
  • U to uvaljajte prosušeni slanutak, malo ga prosijte kroz cjediljku da uklonite višak brašna, pa ga samo prebacite na papir za pečenje i stavite u pećnicu.
  • Pecite na nekih 230 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Možete peći i oko pola sata na 200 Celzijevih stupnjeva.

Slanutak možete peći i u tavi, postupak je isti kao i u pećnici, ali ga u tavi pržite bez ulja i uz povremeno miješanje.

Pripremite namaze od heljde i slanutka ili vegansku majonezu

Prijatelji životinja, Vegcook.net

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!