Ručak bez glutena – rižoto sa sirom

rizoto, Shutterstock 309544502

Ovaj recept je namijenjen svima koji paze na prehranu, liniju te izbjegavaju obroke s puno glutena.

Rižoto sa sirom

Potrebni sastojci:

  • 900 ml pilećeg temeljaca
  • 1 ½ šalice arborio riže
  • ½ šalice bijelog vina
  • 1 mala ljutika (ili mladi luk), nasjeckana
  • 1 žlica neslanog maslaca
  • 2 žlice parmezana
  • žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • žlica maslinovog ulja
  • sol i papar te začini po želji

Priprema:

  1. Temeljac pustite da zavrije te smanjite plamen i ostavite ga da se grije (ne da kuha).
  2. Uzmite veliku posudu s duplim dnom, zagrijete ulje i maslac na srednje jakom plamenu.
  3. Dodajte luk te ga dinstajte 2 minute. Dodate rižu te je pustite da se tako dinsta 2 minute.
  4. Povremeno promiješate kako se ne bi zalijepila.
  5. Dodajte vino te miješajte dok riža ne upije svu tekućinu. Po malo dodajte temeljac, miješajte i tako sve dok riža nije kuhana tj dok ne postane "kremasta".
  6. Dodajte ostatak maslaca i parmezana, peršin te začine.

Dobar tek!

Pripremite i rižoto s bundevom

 
 Prati nas na Viber Public Chatu!