Teletina s mahunama

teletina s mahunama

Razigrani i bojama bogat recept, koji će vas ugrijati i popraviti raspoloženje, kad jesen zakuca na vrata.

Sastojci:

  • k800 g teletine
  • 500 g mahuna
  • srednje velika glavica ljubičastog luka
  • srednje velika mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • mala vezica peršina
  • sol, papar, ulje
  • feferon ili ljuta papričica
  • 200-300 g cherry rajčica
  • žlica brašna
  • 1 l govedskog temeljca
  • 100 g badema

Priprema:

Luk sitno narežite i popržite na vrućem ulje. Dodajte meso narezano na kockice i kuhajte na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Dodajte očišćene i narezane mahune i mrkvu narezanu na kolutiće, pa sve zajedno malo propržite. Češnjak i peršin sitno nasjeckajte, pa dodajte zajedno sa ljutom papričicom ili feferonom, također sitno nasjeckanim. Pobrašnite i promiješajte, pa zalijte s temeljcem. Kuhajte oko pola sata do 45 minuta, polupokriveno na laganoj vatri. Pred kraj dodajte cherry rajčice i sjeckane bademe.

 

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!