Hrana i recepti

Hrana i recepti

Teletina s mahunama

Razigrani i bojama bogat recept, koji će vas ugrijati i popraviti raspoloženje, kad jesen zakuca na vrata.

Sastojci:

  • k800 g teletine
  • 500 g mahuna
  • srednje velika glavica ljubičastog luka
  • srednje velika mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • mala vezica peršina
  • sol, papar, ulje
  • feferon ili ljuta papričica
  • 200-300 g cherry rajčica
  • žlica brašna
  • 1 l govedskog
    temeljca
  • 100 g badema

Priprema:

Luk sitno narežite i
popržite na vrućem ulje. Dodajte meso narezano na kockice i kuhajte na laganoj
vatri dok sva tekućina ne ispari. Dodajte očišćene i narezane mahune i mrkvu
narezanu na kolutiće, pa sve zajedno malo propržite. Češnjak i peršin sitno
nasjeckajte, pa dodajte zajedno sa ljutom papričicom ili feferonom, također
sitno nasjeckanim. Pobrašnite i promiješajte, pa zalijte s temeljcem. Kuhajte
oko pola sata do 45 minuta, polupokriveno na laganoj vatri. Pred kraj
dodajte cherry rajčice i sjeckane bademe.

 

Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo