Oživite jetru darovima prirode

Trbuh, bol

Ako želite poboljšali narušeno stanje organizma, ne morate se uvijek okrenuti tradicionalnim lijekovima. Majka priroda stvorila je biljne preparate koji mogu olakšati vaše tegobe. To vrijedi i za masnu jetru.

Nju uzrokuje pretjerano nakupljanje triglicerida unutar jetrenih stanica zbog čega dolazi zbog njenog laganog do umjerenog povećanja. Želite li prirodnim putem osnažiti i revitalizirati bolesnu jetru, predlažemo da isprobate sljedeći napitak. Biljke koje vam predstavljamo koriste se stoljećima u narodnoj medicini, a to je najbolja moguća preporuka.

jetraPotrebni sastojci:

  • jedna čajna žlica korijena masačka
  • jedna čajna žlica anđelike ili arnike
  • jedna čajna žlica crvotočine
  • jedna čajna žlica srčanika

Priprema napitka za masnu jetru:

Zagrijte vodu za dvije šalice, ostavite prokuhati te procijedite. Dodajte dvije litre soka od jabuke i 115 grama svježe iscjeđenog limunovog soka. Ovaj se napitak konzumira nekoliko puta dnevno u manjim količinama. Ponavljajte dva ili tri dana zaredom, ponovite jednom mjesečno ako je potrebno.

Savjet više
Jedite pirjano voće i pijte jabučni sok. Pomoći vam može i grejp. Operite ga i nasjeckajte na male komadiće. Dodajte litru i pol vode, te kuhajte petnaestak minuta. Ocijedite tekućinu i zasladite ju medom kako ne bi bila prekisela. Pijte jednom dnevno po decilitar i pol.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!